Belangrijke informatie rond evenementen in coronatijd

Wilt u in de gemeente Purmerend een evenement organiseren in coronatijd? Neem dan eerst contact op met team Vergunningen of de evenementencoördinator voordat u een aanvraag indient.

Let op! De maatregelen voor evenementen zijn verlengd tot en met 14 januari 2022. De openingstijden van evenementen zijn van 05.00 tot 17.00 uur. Op de pagina Coronaregels voor evenementen leest u wat die maatregelen zijn. 

Vergunning aanvragen

Voor een evenement moet u meestal een vergunning aanvragen of een melding doen. Neem daarom eerst telefonisch contact op met team Vergunningen of de evenementenco√∂rdinator van de gemeente via (0299) 452 452. 

Wij vragen uw begrip voor het feit dat bepaalde evenementen niet kunnen worden georganiseerd vanwege de landelijke coronaregels. 

Op de website van de Rijksoverheid leest u welke algemene maatregelen op dit moment gelden.

Als organisator van een evenement bent u verplicht om maatregelen te treffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Daarom moet u een coronaplan opstellen. Hierin omschrijft u hoe u dat gaat doen. Vanuit de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland is een format Coronaplan gemaakt dat u hiervoor kunt gebruiken.

De Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland heeft een Integrale covid-19 evenementen werkwijze opgesteld. Een helpende hand voor het veilig organiseren van een evenement. Op de website van de veiligheidsregio vindt u de werkwijze.