Arjan Heiner nieuwe gemeentesecretaris Purmerend

Arjan Heiner

Het college van burgemeester en wethouders heeft Arjan Heiner als nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur benoemd. Gemeente Purmerend ziet in hem de juiste kandidaat om de koers van de organisatie de komende jaren voor te zetten. Hij volgt hiermee na de zomer Hermi Welage op, die sinds het vertrek van Gerda Blom naar Zaanstad en de fusie met gemeente Beemster tijdelijk gemeentesecretaris is.

Arjan Heiner wordt als gemeentesecretaris eindverantwoordelijk voor de gemeentelijke organisatie. Hij is opgegroeid in Purmerend en heeft in Beemster gewoond. Heiner werkt ruim 14 jaar voor de gemeente Purmerend en heeft in deze periode verschillende functies bekleed. De laatste twee jaar is hij directeur Maatschappelijk Domein en sinds dit voorjaar ook waarnemend directeur Ruimtelijk Domein. Daarvoor was hij directeur Bedrijfsvoering en Diensten. Hierdoor heeft hij een goed beeld bij de vraagstukken die spelen in de organisatie en in de stad, dorpen, het buitengebied en de regio. Hij weet wat de koers van de organisatie is en hoe het van buiten naar binnen werken, de ‘Purmerendse werkwijze’, zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Verschil voor de samenleving maken

Vol vertrouwen en trots op de stad en dorpen, wil Arjan Heiner beginnen als gemeentesecretaris. Heiner: “Echt het verschil kunnen maken voor de samenleving, daar gaat het ons uiteindelijk om. We blijven trouw aan onze koers met volle inzet van onze organisatie.”

Zodra er een nieuwe directeur is geworven, start Arjan Heiner als gemeentesecretaris. Tot die tijd zal Hermi Welage de functie nog uitoefenen.