De eerste conceptvisie voor de binnenstad van de toekomst: praat mee!

Foto van de bijeenkomst in de Lutherse Kerk van 21 april 2022 over de toekomst van de binnenstad

Op dinsdagavond 17 mei organiseert de gemeente Purmerend een tweede bijeenkomst waarin de eerste ideeën over de toekomst van de binnenstad worden gepresenteerd. De afgelopen maanden hebben inwoners, ondernemers, bezoekers, vastgoedeigenaren en culturele en maatschappelijke instellingen input gegeven welke nu is omgezet naar de eerste schetsen.

Toelichting

Dezelfde bijeenkomst werd eerder al op 21 april georganiseerd. Deze was een groot succes. Zo’n 350 inwoners en bezoekers kwamen op de Lutherse kerk af. In de avond was de kerk gevuld met ondernemers en vastgoedeigenaren. Het programmateam gaf bij diverse borden die in de kerk stonden opgesteld een toelichting op de eerste schetsen van de nieuwe binnenstad.

Uitkomsten

Wat opvalt in de uitkomsten is meer groen, meer bankjes, meer aanbod voor jongeren. Behoud en versterking van wat er nu al is, leegstand van winkels voorkomen, toekomstbestendigheid en de binnenstad als ontmoetingsplaats. De resultaten van de afgelopen maanden worden na 17 mei verwerkt tot een toekomstvisie voor de binnenstad. De verwachting is dat de raad deze in het najaar behandelt.

Kom langs

Op 17 mei is iedereen welkom bij de inloopavond in het stadhuis van Purmerend tussen 19.00 en 21.30 uur. Dan geeft het programmateam nogmaals een toelichting op dat wat er is opgehaald. Aanmelden is niet nodig.