Eerste formele stap in de oprichting BIZ Vastgoed Purmerend Binnenstad

Commercieel vastgoedeigenaren uit de Purmerendse binnenstad gaan aan de slag met het verkennen van de mogelijkheden van een bedrijveninvesteringszone (BIZ). Dit is in navolging op de ondernemers uit de binnenstad en de Koemarkt, die zich beiden per 1 januari 2023 (opnieuw) hebben verenigd in een BIZ.

Het Programma Binnenstad heeft de ambitie om van Purmerend een binnenstad van de toekomst te maken. Door je als vastgoedeigenaren te verenigen ben je een sterke gesprekspartner richting de gemeente en andere belanghebbenden. Met een BIZ bepalen de vastgoedeigenaren zelf wat hun ambities, doel(en) en activiteiten zijn en welke gezamenlijke financiering daarvoor nodig is. Denk bijvoorbeeld aan een aantrekkelijk aanbod aan winkels en horeca en de kwalitatieve uitstraling van panden waarmee de binnenstad een nog aantrekkelijker gebied wordt.

Ondertekenen subsidieovereenkomst

Gisteren ondertekende wethouder Binnenstad Pascal Verkroost uit naam van de gemeente en het bestuur van de BIZ Vastgoed Purmerend Binnenstad in oprichting de subsidieovereenkomst. Een mooie eerste formele stap! Of de BIZ Vastgoed Purmerend Binnenstad er ook komt hangt af van de stemmen onder de vastgoedeigenaren. Van 8 november tot 6 december kunnen zij stemmen. In de avond van 6 december wordt dan duidelijk of de BIZ voldoende draagvlak heeft.

Een BIZ is een afgebakend gebied waarbinnen vastgoedeigenaren samen investeren in het verbeteren van de kwaliteit van hun omgeving. Woningeigenaren zijn uitgesloten van de BIZ. Ga voor meer informatie naar purmerend.nl/bizvastgoed.

Dit is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Noord-Holland.