Expositie Pop Art door leerlingen Clusius College

kunstwerken

In de tijdelijke entree van het stadhuis is de komende zes maanden een expositie te bezichtigen gemaakt door leerlingen van het Clusius College. Elke zes maanden wisselt deze expositie met werken gemaakt door kunstenaars uit gemeente Purmerend. De werken zijn gemaakt door leerlingen uit het tweede leerjaar in schooljaar 2021-2022 en zijn gemaakt in Pop Art thema.

Een aantal basis en kader klassen uit het tweede leerjaar van het Clusius College hebben les gehad over Pop Art. Aan de hand van een presentatie werden ze meegenomen in deze kunststroming. Pop Art ontstond in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Thema's van Pop Art zijn: stripverhalen, reclame, consumptie, televisie, kranten en tijdschriften. Met deze kunststroming werd de verheerlijking van de consumptiemaatschappij in beeld gebracht.

Hierna zijn de leerlingen zelf aan de slag gegaan. Zij mochten een afbeelding uitzoeken die hen aansprak en deze eerst groot op papier tekenen. De afbeelding is daarna ingeschilderd met plakkaatverf. Tot slot zijn de tekstballonnen gemaakt, waarna deze op piepschuim zijn geplakt.

De expositie is komend half jaar te bezichtigen op het stadhuis in Purmerend.