Koningsdag in Purmerend

markt met oranje hoeden

In Purmerend zijn er op Koningsdag in de binnenstad en in het Leeghwaterpark tot 16.00 uur vrijmarkten. Op de Koemarkt is een feestelijke opening met Koningsnacht én muzikale afsluiting van Koningsdag

Vrijmarkten

In het Leeghwaterpark is er als vanouds een grote vrijmarkt. De vrijmarkt in de binnenstad is in de Dubbele Buurt, Breedstraat, Willem Eggertstraat, Kaasmarkt, Schoolsteeg en Zuidersteeg. Op de Koemarkt is geen vrijmarkt toegestaan. Plekken mogen vanaf 26 april 20.00 uur worden ingenomen. Parkeren van auto's in het vrijmarktgebied is niet toegestaan, kom zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar de binnenstad en het park en zet je fiets, brommer of auto op de daarop aangewezen plaatsen. Bekijk de pagina spelregels van de vrijmarkt voor meer informatie.

In Middenbeemster organiseren Breidablick en Stichting Speelgelegenheid Middenbeemster een vrijmarkt op het terrein van Breidablick van 09.00 tot 12.00 uur. In Zuidoostbeemster organiseert het buurthuis een spelletjesmiddag van 12.30 tot 21.00 uur.

Feest

Op Koningsnacht is er op de Koemarkt feest van 17.00 tot 01.30 uur, DJ's en zangers zorgen voor de gezellige muziek en de café’s en restaurants hebben de barren buiten staan. Koningsdag sluit van 13.00 tot 21.30 uur af met een groot feest en live muziek op de Koemarkt.

Stadhuis en milieustraat gesloten

Het stadhuis en de milieustraat zijn gesloten op donderdag 27 april. Ook de afvalinzameling verschuift tijdens de feestdagen. Bekijk goed de afvalkalender om te zien op welke dagen we welke bakken komen legen.

Grote schoonmaak

De medewerkers van de reinigingsdienst maken de binnenstad op 27 april om 4.00 uur en 28 april in de ochtend weer schoon. Op 27 april om 16.00 uur wordt het park gereinigd.