Proef streekproducten uit de Beemster tijdens De Week van Ons Eten
Van 5 tot en met 12 oktober is het De Week van Ons Eten. Tijdens deze week staat het hele land in het teken van bewust, gezond en lokaal eten. Tijdens deze week, en de rest van de maand oktober, staan de lekkerste producten uit de Beemster in de schijnwerpers. Bezoek allerlei evenementen waarin deze streekproducten centraal staan. Ontdek hoe deze producten en korte voedselketens kunnen bijdragen aan een gezonde omgeving en leefstijl.
Wethouder Mario Hegger: ‘Onze Beemsterklei is een belangrijke en onderscheidende smaakmaker. Niet alleen voor de bij iedereen bekende Beemster kaas, maar ook voor de andere streekproducten zoals aardappelen, knoflook, fruit en vlees. Hier wordt voedsel van wereldkwaliteit gemaakt. Het is heel belangrijk dat deze unieke producten in de schijnwerper staan. Zo kan iedereen kennismaken met ons lokale voedsel en de verse producten die hier geteeld worden.’
Activiteiten in de Beemster en Purmerend
Door het hele land worden activiteiten georganiseerd. Zo ook in de Beemster en Purmerend. Bezoek bijvoorbeeld Koemarkt Smaakmakend op zondag 29 september of de Boer&Ambacht Markt in de Markthal op zaterdag 5 oktober. Op zaterdag 12 oktober kunt u een tas kopen en meedoen aan de Beemster Food Tour of blind proeven in Makado Winkelcentrum.
De hele maand lang is er het Beemster Menu. Deelnemende restaurants bieden gerechten met streekproducten aan op hun menukaart. Ook kunt u de smaak van de Beemster ontdekken tijdens de Streekproductenroute. Fiets langs gezellige stalletjes en winkeltjes voor verse zuivel, groente, fruit en meer. Tap uw eigen melk, proef échte Beemster kaas en geniet van seizoensgebonden lekkernijen, rechtstreeks van de boer.
Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website van Bureau Toerisme Laag Holland.