Afscheid van Miep Boerkamp als directeur van Theater de Purmaryn

Publicatiedatum: 
1 okt 2020
Maandag 28 november heeft Miep Boerkamp afscheid genomen als directeur van Theater de Purmaryn. Boerkamp was sinds 1990 verbonden aan het theater. Ze bekleedde tot 2005 de functie van programmeur en werd later directeur. Tijdens haar afscheid heeft de voormalig directeur een Koninklijke Onderscheiding gekregen van burgemeester Don Bijl voor haar jarenlange inzet. De partner van Miep Boerkamp speldde de Koninklijke Onderscheiding op vanwege de coronamaatregelen.

Een groene gevel

Wethouder Eveline Tijmstra had nog een extra verrassing voor Miep Boerkamp. Een lang gekoesterde wens was een groene gevel aan de zijkant van het theater en deze heeft ze tijdens haar afscheid gekregen. Het neemt warmte op en is een feest voor vogels en insecten. Meer groen draagt bij aan de leefbaarheid van de stad, zorgt voor verkoeling, Co2-reductie en minder fijnstof en helpt mee aan de opvang en regulering van hemelwater.

Actieve bijdrage voor de stad

Miep Boerkamp heeft zich jarenlang ingezet voor de stad en organiseerde diverse evenementen. Zo organiseerde ze met enthousiasme vijf keer het Cara Leurs concours, het Benefietconcert, Reuring, de cultuurmarkt en nog vele andere evenementen. Boerkamp heeft zich ingezet voor het maatschappelijk belang van de gemeente Purmerend en de samenleving door middel van cultuur. Ook zijn er samenwerkingen ontstaan tussen theater de Purmaryn en boekhandels, bibliotheken en cultuurhuis Wherelant.