Tweede Kamerverkiezing 2023

De vervroegde Tweede Kamerverkiezing is op woensdag 22 november 2023. U kunt dan stemmen op de leden van de Tweede Kamer. Normaal gesproken is de verkiezing om de 4 jaar. Door de val van het kabinet zijn de verkiezingen eerder. De laatste Tweede Kamerverkiezing was in maart 2021.

Wat doet de Tweede Kamer?

De Tweede Kamer heeft 150 leden en vormt samen met de Eerste Kamer het Nederlandse Parlement. De belangrijkste taken van de Tweede Kamer zijn het controleren van de regering en het maken van nieuwe wetten. Na de verkiezingen onderhandelen de politieke partijen om een coalitie te vormen die de steun van de meerderheid in de Tweede Kamer heeft. Meer informatie over wat de Tweede Kamer doet, leest u op de website van de Tweede Kamer.

De gemeente is gestart met de voorbereidingen. Binnenkort volgt meer informatie over stempassen en hoe u zich kunt aanmelden om mee te helpen op een stembureau.

Vragen of meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar bureauverkiezingen@purmerend.nl of bel ons op 0299 452 452.