Bouwarchief

Opvragen

De bouwtekeningen van gebouwen waarvoor een bouw- of omgevingsvergunning is verleend zijn opgenomen in het bouwarchief, maar niet alle bouw- of omgevingsvergunningen zijn aanwezig in het stadhuis.

De informatie over bouwvergunningen t/m 1999 bevindt zich in het Waterlands Archief.

Bouw- en omgevingsvergunningen vanaf 2000 kunt u digitaal aanvragen.

Kosten

De kosten bestaan uit leges per aanvraag. De hoogte van de leges hangt af van hoeveel tijd er nodig is om de aanvraag te verwerken. Deze verwerkingstijd gaat in zodra de aanvraag in behandeling is genomen. Gemiddeld duurt het vanaf dat moment ongeveer 30 minuten om een aanvraag af te handelen. Zodra wij uw aanvraag hebben afgehandeld, ontvangt u een factuur.

In de Legesverordening Purmerend staan de regels en afspraken die zijn gemaakt over de leges voor aanvraag van archiefstukken. U vindt de tarieven van 2020 in de tabel onderaan de Legesverordening onder punt 2a.

Welke informatie heeft u nodig?

Er zijn kosten verbonden aan het opvragen van bouwtekeningen of inzien van het bouwarchief. Daarom raden wij u aan bij de aanvraag van een omgevingsvergunning een deskundige in de arm te nemen die u kan adviseren welke bouwtekening(en) u voor de aanvraag nodig heeft. Meestal is dat de architect of de aannemer.