Contactverzoek gastgezinnen

Brief van 8 maart met het verzoek contact op te nemen met de gemeente

Geachte gastgezin,

Met deze brief willen wij u bedanken voor uw vrijgevigheid en vriendelijkheid door het openen van uw huis voor de Oekraïense vluchtelingen die momenteel in onze gemeente verblijven. Uw gastvrijheid is van onschatbare waarde en we zijn dankbaar voor uw bijdrage aan de opvang van deze mensen in nood.

Als gemeente begrijpen we dat het opvangen van vluchtelingen een uitdaging kan zijn, en we willen u graag ondersteunen bij deze taak. We bieden dan ook verschillende diensten en middelen aan om u te helpen, waaronder culturele activiteiten en begeleiding bij het integratieproces.
Graag willen wij u ook laten weten dat we werken aan het opzetten van een netwerk van gastgezinnen, waarvoor we regelmatig bijeenkomsten organiseren waar gastgezinnen elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen.

Deze brief is dus vooral bedoeld om u te informeren en meer inzicht te hebben op uw actuele woonsituatie en tijdig in te kunnen spelen op mogelijke ondersteuningsvragen.
Wij verzoeken u om via oekraine@purmerend.nl contact met ons op te nemen, wij willen namelijk graag binnenkort een afspraak maken voor een gesprek. Geeft u vooral aan hoe u het liefst contact met ons wilt, via e-mail of telefoon. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wij willen nogmaals benadrukken dat uw rol als gastgezin van grote waarde is voor de vluchtelingen die bij u verblijven. U biedt hen niet alleen een veilige plek, maar ook de mogelijkheid om kennis te maken met onze gemeenschap en onze cultuur.

Met vriendelijke groet,

Berbera van Teijlingen
Teammanager Maatschappelijk domein