Overwhere-Zuid | start werkzaamheden SVP

Brief van 5 mei over de start werkzaamheden SVP. 

Beste bewoner

U heeft het misschien al gezien: SVP is begonnen met de aanleg van de buizen voor het warmtenet. Aannemer Nijkamp voert dit werk voor SVP uit. Nijkamp is gestart bij het regelstation van SVP, dat staat tegenover de Taborkerk. Vanaf die locatie worden uiteindelijk de buizen gevuld met warm water om de verwarmingen van de meeste van u te kunnen verwarmen.

De werkzaamheden gaan een aantal maanden duren, de planning is erop gericht eind september klaar te zijn met graafwerk in de straten. Op het bijgevoegde kaartje ziet u hoe het werk in fasen is ingedeeld. De meegestuurde planning laat zien wanneer elke fase start. LET OP: de fasen worden niet op nummervolgorde aangepakt. Zodra het werk voor uw woning aan de beurt is, krijgt u daarvan bericht. Mogelijk heeft u last van deze werkzaamheden, hieronder vindt u een overzicht van wat u kunt verwachten.

  • Waar sleuven een straat oversteken, wordt een omleidingsroute uitgezet met borden.
  • Waar sleuven door een trottoir gaan, is de stoep aan de overkant steeds beschikbaar.
  • De sleuven zijn gemiddeld 1,5 meter breed en een meter diep. Ze kunnen in totaal twee weken open liggen.
  • Nijkamp gebruikt gemotoriseerd materieel, dit kan geluidsoverlast geven.
  • De werkzaamheden starten steeds om 07.00 uur en eindigen rond 17.00 uur.

Met de aanleg van het netwerk start ook direct het graafwerk in de tuinen van bewoners die overstappen op het warmtenet. Daarover krijgt u op tijd bericht. Ook over de aanpassingen in uw woning nemen we uiteraard contact met u op. We houden u steeds op de hoogte van de voortgang en mogelijke aanpassingen.

Als u last heeft van de werkzaamheden of wilt overleggen over de impact ervan, dan kunt u dat melden via het team Gasvrij. Dat kan via mail naar: gasvrij@purmerend.nl, of telefonisch naar 0299 452 888. U mag ook langslopen bij de Gasvrijwoning aan de Gasinjetstraat 74, tegenover basisschool ’t Prisma. Als de lamellen voor de ramen open zijn, is er iemand van het team aanwezig.

Met vriendelijke groet,

Joke Dijkstra

Omgevingsmanager aardgasvrij Overwhere-Zuid