Purmer-Noord | BurgGolf hotel de Purmer opvang voor vluchtelingen

Brief van 10 maart over de opvang voor vluchtelingen in het BurgGolf hotel de Purmer.

Beste bewoner(s),

Als direct omwonende heeft u wellicht al gehoord dat de gemeente in samenwerking met BurgGolf Golfresort de Purmer vanaf vandaag vluchtelingen uit Oekraïne gaat opvangen bij u in de buurt. Er zijn 80 kamers beschikbaar gesteld voor de opvang van vluchtelingen.

De duur van het verblijf in BurgGolf is op dit moment nog onbekend

De vluchtelingen kunnen voorlopig bij BurgGolf blijven. De komende tijd zult u uw nieuwe buurtbewoners tegen kunnen komen in de wijk, het park of bij de speeltuin.

Wilt u de vluchtelingen uit Oekraïne graag helpen?

Dan kunt u ons mailen via oekraine@purmerend.nl. Dan nemen wij contact met u op over wat u kunt doen. Ga niet zelf naar de noodopvang (hoe goed de bedoeling ook is), de vluchtelingen hebben voor nu rust nodig. Op de locatie wordt ook gezorgd voor maaltijden, is een coördinator ter plaatse en begeleiding voor zorg, ondersteuning en praktische vragen die leven.

Vragen

Wij begrijpen dat deze brief misschien nog geen antwoorden geeft op eventuele vragen die u heeft. U kunt deze vragen – en misschien ook zorgen- uiteraard stellen via oekraine@purmerend.nl. Op de website www.purmerend.nl/oekraine, die we continu blijven aanvullen, vindt u meer informatie over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Purmerend.

Met vriendelijke groet, namens het college,

Don Bijl, burgemeester en Hermi Welage, gemeentesecretaris