Informatie voor ondernemers

Het zijn zware tijden voor veel ondernemers in Purmerend en Beemster. De maatregelen om het coronavirus terug te dringen worden in veel sectoren hard gevoeld. De gemeente wil haar ondernemers helpen waar dat kan. Er is een noodpakket voor ondernemers vanuit de rijksoverheid, de gemeente heeft aanvullende maatregelen getroffen, en er is een speciaal telefoonnummer om ondernemers te helpen met vragen.

Hulp of advies nodig? Het ondernemersloket van de gemeente helpt u graag!

Het aantal noodmaatregelen voor ondernemers is groot. Het is niet gemakkelijk om te bepalen waar u gebruik van kunt maken. Ook is het soms een zoektocht bij welk loket u zich kunt melden. Wij helpen u graag.

Het ondernemersloket is telefonisch bereikbaar via (0299) 452 400 van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 – 12.00 en 13.00 – 16.00 uur. Of stuur uw vraag per e-mail naar ondernemersloket@purmerend.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Daar heeft de Tweede Kamer mee ingestemd. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Lees hier wat dat voor ondernemers betekent.

Forse uitbreiding steun- en herstelpakket

Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit. Het vaccineren is gestart en dat zorgt voor perspectief. Tegelijkertijd is de realiteit dat dit een langlopende economische crisis, waarbij veel ondernemers en werkenden hard zijn getroffen. Daarom geeft de regering het steun- en herstelpakket een flinke extra impuls. Lees hier wat het aanvullend steunpakket inhoudt.

Lokaal

Steunpakket gemeente
Schuldhulpverlening
Informatie voor starters en ZZP’ers
Bemiddeling bij tijdelijk werk
Groot tekort aan stageplaatsen
Alles over ondernemen in Purmerend
Nieuwsbrief Werken en Ondernemen
Coronadashboard Purmerend en Beemster

Landelijk

Steunpakket rijksoverheid
Tozo3 aanvragen
Lockdown, wat mag wel en wat mag niet
Kamer van Koophandel, hulp en schuldhulpverlening
Nieuwe faillissementswet, ook zonder instemming van alle schuldeisers toch een akkoord
Bemiddeling bij tijdelijk werk
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
MKB Nederland
Koninklijke INretail
Koninklijke Horeca Nederland (KHN)
Land- en Tuinbouw (LTO Nederland)