Lezen en schrijven leren

In Nederland hebben ongeveer anderhalf miljoen volwassenen grote moeite met lezen en schrijven. Hierdoor kunnen zij in het dagelijks leven - thuis of op het werk - minder goed mee doen.

Taalcursus

Gemeente Purmerend biedt gratis Nederlandse taalles bij Ivio opleidingen voor nieuwkomers die niet inburgeringsplichtig zijn.

De Nederlandse taal beter leren spreken? Kom langs bij het NL plein van de Bibliotheek.

Conversatielessen worden in de wijken georganiseerd door Clup Welzijn

Oefenen

Iemand die liever in zijn/ haar eigen omgeving wil leren lezen kan een cursus volgen via de website www.oefenen.nl. Deze website  helpt mensen die willen oefenen met taal en rekenen maar ook met internetten en omgaan met geld. Je kan hier ook iets leren over werk, gezondheid en opvoeding.

Bibliotheek

Bibliotheek

In de bibliotheek is een aparte plek ingericht voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Hier zijn allerlei hulpmiddelen aanwezig om mensen bij het lezen te helpen. Deze plek is heel gezellig ingericht met fijne armstoelen om in te zitten en er is een grote houten leestafel.
Lees verder wat de bibliotheek nog meer doet voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven op de website van de bibliotheek.