Medewerkers dierenorganisaties in het zonnetje gezet

Publicatiedatum: 
4 okt 2021
Gemeente Purmerend neemt haar verantwoordelijkheid op het gebied van dierenwelzijn serieus. En dat is alleen mogelijk door samenwerking met gedreven partners. Daarom werden de medewerkers van dierenklinieken, -opvang en -ambulance op dierendag door Paul van Meekeren, wethouder Dierenwelzijn, en stadsecoloog Michel Geijssens in het zonnetje gezet: zij ontvingen van hen een heerlijke taart.  

“De dierenklinieken, de Dierenambulance en de opvang in Midwoud, De Bonte Piet, en DOA in Amsterdam zijn belangrijke partners voor onze gemeente”, zegt wethouder Paul van Meekeren. “We zijn hen dankbaar voor hun inzet, mede daardoor is dierenwelzijn in Purmerend en de regio geborgd!”

Dierenwelzijn geborgd in nota

De gemeente Purmerend zet zich in voor dierenwelzijn en het verbeteren van de biodiversiteit. Begin 2020 werd hiervoor een vooruitstrevende dierenwelzijnsnota vastgesteld voor huisdieren en dieren in de vrije natuur. Gemeente Purmerend eindigde in 2020 in de jaarlijkse verkiezing van Stichting Dierenlot in de top 3 van meest diervriendelijke gemeente van Nederland.


Wethouder Paul van Meekeren en stadsecoloog Michel Geijssens overhandigen taart aan oprichter Pim Langereis en andere vrijwilligers van de Dierenambulance.