Na stoppen van startup pakte hij door en wist zijn droombaan te vinden

André Sterk (61) had een goede baan bij een Japans bedrijf. In 2018 kwam hij, na 7 jaar te zijn uitbesteed aan het Japanse moederbedrijf, terug bij de Europese dochter in Engeland. Door perikelen rond Brexit en bezuinigingen bleek er geen plek meer voor hem te zijn. “Het was game-over.”

“Ik was verbijsterd, raakte in de WW. Met hulp van het UWV begon ik aan een startup.” Hij hielp bedrijven bij het fit maken en houden van hun interne organisatie (medewerkers, processen en tooling), bood diensten aan op het gebied van verandermanagement, leren en proces optimalisatie. “Mijn meerwaarde zat ‘m in de combinatie van deze zaken.”

Dat hield eind 2020 op te bestaan. Door de coronamaatregelen hielden bedrijven de hand op de knip. Er werd fors bezuinigd. Zijn startup was niet meer rendabel.

“Uiteindelijk kon het UWV ook niets meer voor me doen, ze verwezen me door naar de gemeente.”

“Nadat ik met de gemeente contact had gezocht werd ik na een dag al teruggebeld door het ondernemersloket. Ik wilde uiteraard graag weer aan het werk. Ze boden me aan te helpen naar het zoeken van een baan en hebben mij toen gekoppeld aan een jobcoach van Werkom. Naast hulp bij het gericht zoeken, motiveerde de jobcoach mij ook om door te blijven gaan. Ook als het even niet meezat.” André heeft een erg specialistisch beroep maar wilde alles aanpakken. Dat maakte reageren op vacatures soms lastig. “In totaal heb ik wel 350x gesolliciteerd.”

Kansen

In februari van dit jaar kwamen er opeens verschillende kansen op zijn pad en ook nog in zijn vakgebied. “Ik heb nu ineens van vier bedrijven een aanbod gehad. Daarvan heb ik drie moeten afbellen.” André is nog nooit werkeloos geweest en barst nog van de energie.

“Wederom een internationale functie is het geworden. Ik zit vooralsnog thuis aan de keukentafel, maar volledig op mijn plek bij dit bedrijf.”

Toekomst

“Ik heb mij kwetsbaar durven opstellen. Dat is lastig maar ben blij dat ik het gesprek ben aangegaan.” De toekomst noemt hij briljant. In april is hij begonnen bij een groot Amerikaans bedrijf, o.a. ook gevestigd in Nederland. “Ik heb weer een prachtige baan waarbij ik weer met mensen mag omgaan, mensen vooruit mag helpen. “Ik voel mij weer als een vis in ’t water.”