Nieuwe machine voor schone losloopgebieden en uitlaatstroken

Publicatiedatum: 
8 okt 2021

Hondenpoep is ook in Purmerend één van de grootste irritaties van inwoners. Werkom zorgt, in opdracht van gemeente Purmerend, op verschillende plekken in de stad voor het opruimen hiervan. Sinds een paar weken doen ze dit met de nieuwe ‘hondenpoepmaaier’. Deze nieuwe machine komt in plaats van de poepzuiger die zij voorheen gebruikten. De poepzuiger deed het niet meer, en dus werd er met de hand schoongemaakt. Dit was arbeidsintensiever waardoor veel minder opgeruimd kan worden. Reden voor gemeente Purmerend en Werkom om te zoeken naar een vervanger.

In heel Purmerend opruimplicht

Op alle bestratingen en grasvelden in Purmerend geldt een opruimplicht voor hondenpoep. Er zijn een paar uitzonderingen. Dat zijn de losloopgebieden: gebied zonder omheining waar honden los mogen lopen, aangegeven met een houten paaltje waarop een hondje staat. En de uitlaatstroken: stroken gras direct langs het trottoir/fietspad en maximaal twee meter breed zodat ze makkelijk schoongemaakt kunnen worden. Je herkent deze uitlaatstroken aan de paaltjes met daarop de tekst ‘uitlaatroute’. Let op: alleen de kant waar dit paaltje staat, is een uitlaatstrook.

Nieuwe machine maakt bioafval

Met de nieuwe machine kan sneller, vaker en beter schoongemaakt worden. Waar voorheen alleen de hondenpoep werd opgeruimd, wordt nu ook meteen het gras gemaaid. Hiermee wordt het gras op de plekken waar honden veel uitgelaten worden vaker gemaaid. Daarmee is er minder overlast van hoog gras. Het afval dat hiermee opgehaald wordt, kan nu weggegooid worden bij het te recyclen bioafval (gft-afval).

poepmaaier_lr.png

Poepmaaier Profihopper door medewerker Werkom
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Moments by Kelly