Kookboek Smaak visitekaartje voor horeca

Interview kookboek Smaak

Op donderdag 7 oktober 2021 was de lancering van Smaak, het eerste kookboek met gerechten van horeca-ondernemingen uit Purmerend en Beemster. Want Beemster + Purmerend: #datwerkt! We spraken erover met de initiatiefnemers Arwin Versteyne (Brasa), Marjolein de Reus (Kozee) en Sven Tishauser (Restaurant & Bar Twaalf).

Arwin: ‘Het wordt een prachtboek, het mooiste kerstcadeau dat je dit jaar kunt geven. Uiteindelijk komen meer dan 40 horecabedrijven uit Purmerend en Beemster terug in het kookboek. Het werden er steeds meer, want iedereen wilde meedoen. De lancering valt samen met de start van de Dutch Food Week in Beemster, waarmee we eten en voedsel in de regio extra op de kaart zetten.’

Sven: ‘We zien het boek behalve als kookboek ook als visitekaartje voor onze horeca. Mensen denken misschien dat het in Purmerend en Beemster veel van hetzelfde is – dit boek laat juist zien hoeveel variatie er is! Zo word je ook geïnspireerd om eens ergens te gaan eten waar je anders misschien niet snel naartoe zou gaan.’

Marjolein: ‘Er staan gerechten in op verschillende niveaus. De ene creatie draai je zo in elkaar en bij een ander sta je uren in de keuken. Dat laat meteen ook het ambacht zien: wat komt er allemaal bij kijken voordat een gerecht op je bord ligt. En als je het na het lezen toch te veel gedoe vindt om het zelf te maken, dan weet je ook meteen waar ze het voor je kunnen maken!’

Het boek kost € 19,90 en is te verkrijgen bij Primera Eggert, Primera Weidevenne, Het Leesteken, VVV Purmerend en bezoekerscentrum Beemster.