Steunpakket rijksoverheid

Ondernemers die worden geraakt door de lockdown, kunnen gebruikmaken van het steun- en herstelpakket voor banen en economie.

Steunpakket banen en economie voortgezet in derde kwartaal

Het kabinet is van plan om de TVL (subsidie voor vaste lasten) en de NOW (loonsteun) in het derde kwartaal door te trekken. Om starters, groeiende bedrijven en bedrijven die in de knel zijn gekomen met de reguliere referentieperiode beter te ondersteunen, hebben bedrijven vanaf het tweede kwartaal de keuze tussen twee referentieperioden voor de TVL. Het kabinet stelt daarnaast voor ook Tozo (steun voor zzp’ers) en TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) te verlengen in het derde kwartaal. En het kabinet neemt een aantal maatregelen om de schuldenlast van bedrijven te verlichten en om hun financiële positie te verbeteren. Op de website van de rijksoverheid vindt u alle informatie over de verlenging van het steunpakket.

Bij vragen over het steun- en herstelpakket corona kunnen bedrijven en werkenden kijken op rijksoverheid.nl/steunpakket. Ondernemers kunnen voor meer vragen ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel: kvk.nl/corona. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel dan het adviesteam via 0800 – 2117. Werkenden en werkzoekenden kunnen daarnaast terecht op hoewerktnederland.nl.