Tattooartist waardeert de eerlijkheid en het luisterend oor van ondernemersloket

Koekie, zoals iedereen hem noemt, vergeet te reageren als iemand hem bij zijn echte naam noemt. Stuart Hall is in 2004 begonnen met tatoeëren, sinds 2014 runt hij zijn eigen tattooshop.

“Het leukste vind ik om mijn klanten te doorgronden, hoe staan ze in het leven, wat houdt ze bezig en waarom willen ze een tattoo.”

Als ze de tattooshop verlaten gaan ze niet alleen met een tatoeage weg. Vaak ook met een lach of een traan. De verhalen van klanten raken hem. “Iedereen heeft een rugzak, mensen vertellen me er vaak automatisch over, ik luister en stel soms een vraag.”

Corona

De pandemie heeft voor hem niet zoveel veranderd. De eerste lockdown heeft hij zien aankomen en daar op geanticipeerd. Hij heeft gezorgd voor genoeg afleiding om er doorheen te komen. De tweede lockdown viel zwaarder, onverwacht en daardoor ook snel verveeld. “Ik had minder begrip voor de tweede lockdown, ik was minder voorbereid en weinig om handen.” Vooral heeft hij in de 7 maanden dat hij dicht was zijn klanten gemist. “Op sociaal vlak zijn naast mijn gezin en familie mijn klanten erg belangrijk.” De omzet was tijdelijk weg, die klap kon hij gelukkig opvangen.

“Mijn klanten komen graag weer terug, de agenda staat al maanden vooruit volgepland!”

Steun

Voor deze creatieve ondernemer was het zoeken naar welke steun van de overheid voor hem geschikt was. Er vielen ook opties af. Hij moest dus verder zoeken en liep met vragen die hij niet beantwoord kreeg. Hier kwam het ondernemersloket van de gemeente om de hoek. “De hulp was niet eens zozeer financieel maar het contact met het ondernemersloket was uitmuntend.” Met name de eerlijkheid over de situatie en het luisterend oor waardeert deze positieveling. “Ze maken het niet mooier dan het is en houden zich aan de gemaakte afspraken.”

Toekomst

De shop is weer open! Met die instelling gaat Koekie de toekomst tegemoet. Klanten staan te popelen om weer een afspraak te maken. “Niemand weet wat er gaat gebeuren maar je bepaalt zelf met welke mindset je ‘s ochtends opstaat.”