ThuisKunst met Cultuurhuis Wherelant

Cultuurhuis Wherelant daagt jong en oud uit om zijn of haar ‘kunstenaarsbril’ op te zetten en thuis creatief aan de slag te gaan met wat er in huis of tuin aanwezig is. Iedereen wordt uitgedaagd om met een frisse blik naar de omgeving te kijken en dit als inspiratie te gebruiken voor een kunstwerk. Door een foto in te sturen maak je kans op één van de mooie prijzen, waaronder een cursus of workshop naar keuze in het komende seizoen. Er volgt een online expositie van de werken, waarna een verloting plaatsvindt onder alle inzenders.

De eigen omgeving als inspiratiebron

Ingrid Schipper, afdelingshoofd bij Cultuurhuis Wherelant, vertelt: “Onze locatie mag dan dicht zijn, maar kunst is nooit ‘dicht’. Kunst is van alle tijden, alle plekken, alle momenten, voor en door iedereen. Daarom nodig ik mensen uit om dit juist nu te laten zien. Kijk naar de bloemen op tafel, misschien staat er nog een bodempje wijn in de keuken, je oog valt op de zon die mooi op de muur schijnt. Er liggen misschien nog wat verkoolde stukjes hout in de open haard. Wat kan je daar allemaal mee doen? Pak de krant of een tijdschrift en maak een gedicht of een collage. Giet koffie op een palet en doop je penseel erin. Schilder er eens mee en bekijk het effect. De bloemen in de vaas zijn bijna uitgebloeid. Alle bloemblaadjes liggen al op tafel. Kun je er een stilleven van maken met andere objecten uit je huis?”

Deelnemen

Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze uitdaging. Maak een foto van het resultaat en mail deze naar s.plas@wherelant.nl. Vermeld naam, leeftijd en een korte omschrijving of titel van het werk. Alle inzendingen worden met deze informatie geplaatst op de Facebookpagina van Cultuurhuis Wherelant en op www.wherelant.nl. Werken kunnen tot 30 maart worden ingezonden. Inzenders maken kans op een cursus en een workshop naar keuze, een teken- en schilderpakket of een schilders schort. Winnaars krijgen per mail bericht.

Datum: 
donderdag, 11. februari 2021 - 9:00 tot maandag, 29. maart 2021 - 17:00