Tijdelijke uitbreiding terrassen

Vanaf 28 april mogen terrassen buiten van 12.00 tot 18.00 uur open onder voorwaarden. Het maximum aantal gasten op een terras is 50.

Om horecaondernemers meer ruimte te geven, is het mogelijk om tijdelijk – tot 1 november 2021 - uw terras uit te breiden. U hoeft hiervoor alleen een melding te doen door een mail te sturen aan apv@purmerend.nl.

Nog geen vergunning?

Heeft u nog geen terrasvergunning en wilt u een tijdelijk terras plaatsen? Dan moet u hiervoor wel een vergunning aanvragen. Stuur daarvoor een mail met een duidelijke tekening/foto aan apv@purmerend.nl. Team Vergunningen geeft u dan zo snel mogelijk uitsluitsel.

Advies van de 1,5 meter coach

Wilt u advies over de inrichting van uw (tijdelijk) terras? De 1,5 meter coach van de gemeente helpt u graag! Stuur een mail naar ondernemersloket@purmerend.nl met vermelding van uw telefoonnummer en adres en een globale omschrijving van uw vraag.

Geen precario

Voor uw terras hoeft u ook in het tweede kwartaal, dus tot 1 juli 2021, geen precariobelasting te betalen. Dat geldt ook voor nieuwe terrassen en tijdelijke uitbreiding van terrassen.