Steeds meer mensen maken gebruik van dezelfde openbare ruimte. Om het voor iedereen prettig leefbaar te houden nemen we maatregelen.
Het wordt steeds drukker in de binnenstad. De komende jaren, tot 2040 wordt flink ingezet op woningbouw, waarvan een deel in en rond de binnenstad zal komen. Het parkeren in de binnenstad en de directe omgeving ervan is daarom een belangrijk aandachtspunt.
De gebieden waar betaald parkeren geldt vormen een mix van winkelgebied en woonwijk. De mensen die daar wonen en/of werken hebben verschillende ideeën over wat voor soort parkeerregulering ze het beste vinden passen.
In het afgelopen jaar hebben we veel gesprekken gevoerd met bewoners en ondernemers en geprobeerd de verschillende wensen en ideeën zoveel mogelijk recht te doen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er verschillende betaaltijden en -tarieven zijn.
Dit zijn tijdelijke automaten.
Wij zijn in afwachting van de definitieve betaalautomaten waar alleen met pin kan worden betaald. De productie van deze automaten lag twee maanden stil omdat de fabriek in Frankrijk, waar de automaten worden gemaakt, gesloten was in verband met Corona. Dit leidt tot vertraging van de door ons bestelde automaten. Natuurlijk kunt u ook betalen via een parkeer-app op uw mobiele telefoon.
Een langparkeerterrein is een parkeerterrein waar je voor een laag bedrag, lang kunt parkeren. In de omgeving van het centrum zijn er vier:
- parkeerterrein achter het stadhuis
- parkeerterrein aan de Stationsweg en de Stationsweg zelf
- parkeerterrein Wherekant, aan de achterzijde van Lidl, ter hoogte van de Wagenweg
- parkeerterrein Kooimanpark, verderop langs de Wagenweg.
Op deze parkeerterreinen betaal je een maximum tarief van € 2,- dag. Meer informatie over de verschillende parkeerterreinen vind je op de parkeerplattegrond
De officiële termijn is 4 weken. In de praktijk worden de meeste vergunningen veel sneller verleend.
Alleen als van beide voertuigen het kenteken wordt doorgegeven, weten wij zeker dat er sprake is van een tweede voertuig.
Voor deze complexen zijn bij de bouw en verkoop afspraken gemaakt rond parkeren. Vergunningen zijn daarbij uitgesloten.
Een deel van de Bloemenbuurt is inderdaad niet betaald. Het grootste deel van de bewoners wilde dit niet. We monitoren het parkeergedrag en als daar aanleiding voor is, passen we de maatregelen aan.
Parkeervergunningen en bezoekersvergunningen zijn alleen geldig in het gebied waarvoor ze zijn afgegeven. Met een vergunning voor Zuiderpolder kunt u dus niet in Centrum parkeren.
Het parkeerterrein van DEEN is privé terrein. Uw vergunning is daar niet geldig.
Deze stegen zijn niet geschikt voor veel verkeersbewegingen.
Ja. Dit wordt gefaseerd ingevoerd.
De tweede fase volgt begin 2021 met de straten Singelbuurt (veld A) en Kromme Wijzend (veld B en C). De derde fase volgt in 2022/2023 voor de velden D, E, F, I en J gezamenlijk met de regulering van de parkeervakken aan de noordzijde van de Wolgalaan.