Eenmalige energietoeslag

Het kabinet heeft eind vorig jaar toegezegd dat huishoudens met een laag inkomen een eenmalige energietoeslag ontvangen van € 800,-. De Nederlandse overheid betaalt deze toeslag uit aan de gemeenten. De gemeente betaalt daarna de energietoeslag aan huishoudens met een laag inkomen. De huishoudens met een laag inkomen die bekend zijn bij de gemeente, hebben inmiddels de € 800,- uitbetaald gekregen. Huishoudens die de toeslag niet automatisch hebben ontvangen, maar hier mogelijk wel voor in aanmerking komen, kunnen de toeslag zelf aanvragen bij de gemeente via een formulier.

Vraag het aanvraagformulier digitaal aan

Om te kunnen beoordelen of u recht heeft op de toeslag vragen wij u het formulier volledig in te vullen en terug te sturen in de bijgeleverde retour envelop of via e-mail meerdoen@purmerend.nl. Vergeet u niet de gevraagde stukken mee te sturen?
Lukt het u niet om het formulier zelf in te vullen? U kunt dan hulp vragen bij een van de wijkteams.  
 

  • Een laag inkomen, is een inkomen op of net boven het sociaal minimum.
  • Huishoudens met een bijstandsuitkering.
  • Huishoudens met een laag inkomen op of net boven het sociaal minimum, waaronder ook zelfstandige ondernemers.

Wij behandelen de aanvraagformulieren zo spoedig mogelijk. Vanwege de grote drukte kan de behandeling wat langer duren dan u gewend bent van ons.

Maakt u zich zorgen over geld? Heeft u schulden? Of kunt u niet op tijd uw rekeningen betalen? Bent u ondernemer of zzp’er en heeft u financiële zorgen? Purmerend kan u hierbij helpen. Kijk voor alle ondersteuning op deze pagina.

U kunt ook kijken op de website Geldfit.nl en de online test invullen. Voor ondernemers is een andere test ontwikkeld: Dan kunt u naar de website Geldfitzakelijk.nl. Op basis van de ingevulde gegevens krijgt u tips of bijvoorbeeld een doorverwijzing naar hulpverlening zoals: Thuisadministratie, Humanitas, SchuldHulpMaatje, en het gemeentelijk team Schulddienstverlening.

Voor vragen over uw energierekening kunt u contact opnemen met uw energieleverancier. Heeft u vragen over uw rekening van Stadsverwarming Purmerend, kijk dan op de website van SVP. U kunt ook met hen bellen (0900 9807) of een e-mail versturen naar info@svpbv.nl. Bijvoorbeeld als u vragen heeft over het bedrag van uw termijnnota.