Hulp voor gedupeerden van de toeslagenaffaire

Veel ouders moesten van de belastingdienst onterecht de kinderopvangtoeslag terugbetalen.

Bent u ook gedupeerd?

De belastingdienst heeft het ‘Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag’ opgezet om de fouten te herstellen. Op de website van de belastingdienst staat wat u kunt doen en kunt u zich aanmelden als gedupeerde.

Afhandeling privaatschulden

Van de Belastingdienst (Toeslagen/UHT) heeft u een brief ontvangen over de verdere afhandeling van privaatschulden. Op 12 februari 2022 eindigt voor u het moratorium: dat is de pauzeknop op de invordering van schulden. Dat betekent dat u documenten moet inleveren als u privaatschulden heeft. Heeft u privaatschulden? Dan kunt u dat vanaf 5 januari 2022 en voor 12 februari 2022 aangeven via een schuldenlijst bij het Schuldenloket van Sociale Banken Nederland (SBN). Wij kunnen u helpen met het verzamelen van de documenten die u nodig heeft.

Hulp van de gemeente

De gemeente biedt ondersteuning aan iedereen die gedupeerd is (of denkt te zijn) door de toeslagaffaire. Wij bespreken graag met u hoe wij u als gemeente kunnen ondersteunen. U kunt dan denken aan hulp op het gebied van huisvesting, inkomen, eventuele schulden, zorg en opvoeding van de kinderen. We bieden zelf ondersteuning of verwijzen u door als dat nodig is. We vinden het als gemeente belangrijk om u, als onze inwoner, zo goed mogelijk te helpen als u problemen heeft gekregen als gevolg van de toeslagaffaire. We denken met u mee over mogelijke oplossingen.

Gemeentes hebben van de belastingdienst een overzicht met alle gedupeerden ontvangen. Wij nemen contact met iedereen op deze lijst op, om te vragen of we iets voor u kunnen betekenen. U kunt natuurlijk ook zelf contact met ons opnemen, daar nodigen we u van harte voor uit.  

We zijn bereikbaar via algemene Klanten Contact Centrum van de gemeente Purmerend op het nummer (0299) 452 452. U kunt vragen naar een medewerker die zich bezig houdt met de toeslagaffaire.