Parkeergarage Stadhuisplein

Bij het stadhuis komt ondergronds een parkeergarage en bovengronds een nieuw, groen plein. Het zogenaamde Stadhuisplein. De garage biedt straks plek aan 305 auto’s, met het plein voegen we kwaliteit toe aan de stad.

Afbeelding

In onderstaande film geven we u een impressie van de nieuwe ondergrondse parkeergarage en het nieuwe Stadhuisplein.

Het bestemmingsplan voor de parkeergarage Stadhuisplein is in januari 2021 vastgesteld door de gemeenteraad. De aannemer heeft een omgevingsvergunning aangevraagd en is verleend. De eerste voorbereidingen zijn begonnen in juni 2021.

Parkeerplekken bezoekers stadhuis verplaatsen

De parkeerplaats aan de voorkant van het stadhuis aan de Magnoliastraat is afgesloten. De hoofdentree is tijdelijk verplaatst naar de zijkant van het stadhuis. Op de pagina Parkeren stadhuis leest u waar u kunt parkeren.

De doorgang vanuit de Magnoliastraat langs het stadhuis naar de Populierenstraat is tijdelijk afgesloten. Als het plein klaar is, is deze weer open voor langzaam verkeer. Bezoekers worden omgeleid naar het parkeerterrein achter het stadhuis (hier zijn ook de invalideparkeerplaatsen) en het parkeerterrein aan de Stationsweg. Deze omleiding loopt via de Wolthuissingel.

Brochure

De ontwikkelaar heeft een uitgebreide brochure beschikbaar over de bouwplannen die is op te vragen per e-mail. In de brochure leest u alles over de diverse aspecten van het project, waaronder de verschillende fases van de bouw, de planning en de risicobeheersmaatregelen. Ook komen er enkele technische aspecten aan bod.

Wanneer

  • De bouw is begonnen in augustus 2021, met het in de grond drukken van de damwanden.
  • In mei 2022 is de volledige bouwput tot 8 meter diep uitgegraven.
  • In september 2022 is de onderste vloer gestort, in december 2022 de tussenvloer en in april 2023 wordt de bovenste vloer gestort.
  • De komende tijd worden de installaties en de inbouwonderdelen gerealiseerd.
  • Inrichting van het Stadhuisplein begint in de zomer van 2023.
  • Het is de bedoeling dat de parkeergarage in de loop van 2023 in gebruik wordt genomen.

Wie

  • Opdrachtgever: gemeente Purmerend
  • Aannemer: K.Dekker bouw & infra

Contact

Omgevingsmanager Parkeergarage Stadhuisplein