Inschrijving aanleunwoning

Een aanleunwoning is een zelfstandige huurwoning (gelijkvloers) in of in de buurt van een zorginstelling.

Toewijzen via Woonmatch

Sinds 1 mei 2022 verloopt het aanbieden van 75+(aanleun)woningen van Intermaris en Wooncompagnie via het woningaanbodsysteem Woonmatch Waterland. Later volgen ook aanleunwoningen van andere corporaties. Door de 75+(aanleun)woningen via Woonmatch Waterland toe te wijzen staan deze woningen minder lang leeg en is het voor iedereen duidelijker wie en wanneer iemand aan de beurt is voor een 75+(aanleun)woning. U wordt dan niet meer gebeld door de gemeente maar u kiest zelf wanneer u reageert op een 75+(aanleun)woning.

Inschrijven en reageren

Om een 75+(aanleun)woning te krijgen, moet u zich gratis inschrijven bij Woonmatch Waterland. Op Woonmatch Waterland staan de 75+(aanleun)woningen die vrijkomen. Als u wilt verhuizen moet u zelf actief zoeken en reageren. Inschrijven is belangrijk want met langere inschrijfduur maakt u meer kans op een woning. Wanneer u zich niet zelf kunt inschrijven op Woonmatch Waterland en u hiervoor geen hulp van familie of vrienden kunt vragen, kunt u contact opnemen met het sociaal wijkteam via (0299) 480 630. Het sociaal wijkteam kan u ook helpen bij het reageren op vrijgekomen woningen op Woonmatch Waterland.

Telefonisch spreekuur

Voor vragen kunt u contact opnemen met team Wonen van de gemeente via (0299) 452 555 (op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur).