YourChoice: verrassend duurzaam en gezond uit eten

Gezond en lekker eten met zoveel mogelijk lokale ingrediënten moet makkelijk verkrijgbaar én betaalbaar zijn. Daarom loopt in juli en augustus de campagne YourChoice. Maak de keuze voor een duurzame en gezonde maaltijd met producten uit eigen regio.

Samenwerking

De campagne is een initiatief van gemeente Purmerend in samenwerking met Spurd en begeleid door Greendish, landelijk expertisecentrum voor begeleiding van voedselaanbieders op weg naar duurzame en gezonde voeding.

Ook sluit de campagne mooi aan op het ondertekende preventieakkoord van 2021 waarin we met verschillende samenwerkingspartners hebben afgesproken dat we vanuit de gemeente een gezonde(re) leefstijl willen stimuleren.

Wens en behoefte

Vegetarisch eten of minder vlees, lokale producten en daardoor een kleinere ecologische voetafdruk zijn onderdeel van duurzame en gezonde voeding. Dit is goed voor onze planeet. Ook zien we in toenemende mate de wens en behoefte van inwoners om duurzamer en gezonder te eten.

Duurzaamheidscriteria

Alle gerechten zijn door Greendish op een aantal duurzaamheidscriteria getoetst. De gerechten zijn via een menucheck getoetst aan onder andere de hoeveelheid groente, soort eiwit (plantaardig of dierlijk), gebruik van groente en fruit uit het seizoen en of producten uit de regio of uit Nederland afkomstig zijn.

YourChoice-gerechten

In juli en augustus staat bij de YourChoice-restaurants in Purmerend en Beemster een duurzaam en gezond gerecht op de menukaart, bereid met lokale producten: YourChoice! Zo wordt een lokale en gezonde keuze toegankelijk. Elk YourChoice-restaurant heeft een eigen duurzaam en gezond gerecht bedacht met producten uit de eigen regio, verse ingrediënten uit het seizoen en meer groenten. Het zijn duurzame, gezonde en lokale of seizoensgebonden gerechten!

Hoe herkent u een YourChoice-restaurant?

De deelnemende restaurants zijn te herkennen aan de YourChoice-sticker bij de ingang. Ook de gerechten op de menukaart hebben een sticker. Benieuwd naar de gerechten? Kom proeven!

Op onderstaande kaart staan alle restaurants. In de tekst onder de kaart leest u welke YourChoice-gerechten waar te verkrijgen zijn en waar u de deelnemende restaurants kunt vinden.

Op de kaart staan de restaurants die meedoen aan de campagne yourchoice. 1.Spijkerman Eten en Drinken, 2.Eetcafé Jo & Co , 3.Brownies & DownieS, 4.Grand Café Heel Europa, 5.Brasa Bar & Kitchen, 6.Rozemeijer, 7.Eetcafé De Andere Oever en 8.Bij Moeders in de Kosterij.

De restaurants die meedoen met de campagne zijn:

  1. Spijkerman Eten en Drinken
  2. Eetcafé Jo & Co
  3. Brownies & DownieS
  4. Grand Café Heel Europa
  5. Brasa Bar & Kitchen
  6. Rozemeijer
  7. Eetcafé De Andere Oever
  8. Bij Moeders in de Kosterij

Spijkerman Eten en Drinken

Neckerdijk 1, 1441 GX Purmerend.

Nummer 1 op de kaart.

Eetcafé Jo & Co

Koemarkt 41-43, 1441 DB Purmerend.

Nummer 2 op de kaart.

Brownies & DownieS

Koemarkt 34, 1441 DD Purmerend

Nummer 3 op de kaart

Grand Café Heel Europa

Genuahaven 48, 1448 KK Purmerend.

Nummer 4 op de kaart.

Brasa Bar & Kitchen

Koemarkt 25- 29, 1441 DA Purmerend

Nummer 5 op de kaart

Rozemeijer

Jaagweg 6, 1441 PA Purmerend.

Nummer 6 op de kaart.

Eetcafé De Andere Oever

De Oeverlanden 124, 1441 RD Purmerend.

Nummer 7 op de kaart.

Bij Moeders in de Kosterij

Middenweg 176, 1462 HL Middenbeemster.

Nummer 8 op de kaart.