Chris Boer benoemd als wethouder

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 28 maart is Chris Boer benoemd als wethouder bij gemeente Purmerend. Hij volgt Harry Rotgans op, die in februari zijn functie heeft neergelegd.

Voor de be√ędiging bedankte burgemeester Ellen van Selm Chris Boer voor zijn werk als raadslid in de gemeenteraad: 'Chris Boer is iemand die al op jonge leeftijd koos voor de raad en lokale politiek, mede door zijn studie Bestuurskunde. Hij heeft passie voor het raadswerk. Dit zien we terug in zijn werkwijze. Hij is iemand die snel kon schakelen en de kern van de zaak kon benoemen tijdens de debatten. En daarmee heeft hij de gemeenteraad meer dan eens geholpen.' Vervolgens wenste zij hem veel succes in zijn carri√®re als wethouder en lid van het college van de gemeente Purmerend.

Chris Boer is 25 jaar en geboren en getogen Purmerender. Hij was raadslid voor Leefbaar Purmerend en is door de AOV Purmerend-Beemster voorgedragen als wethouder. Chris Boer is sinds 2017 politiek actief binnen de gemeente. Eerst als commissielid en later als fractievoorzitter van Leefbaar Purmerend. Daarnaast was hij werkzaam als plaatsvervangend griffier voor de gemeente Landsmeer.