Nieuwsoverzicht

Tijdelijke opvang statushouders in Van der Valk hotel Zuidoostbeemster

Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) heeft de gemeente afgelopen dinsdag 16 augustus 2022 geïnformeerd over de tijdelijke opvang voor ongeveer 100 statushouders in Van der Valk Hotel Purmerend in Zuidoostbeemster. Het COA heeft hiervoor een huurovereenkomst gesloten met Van der Valk voor zes maanden, vanaf 1 september 2022. Dit nieuws heeft ons als gemeente verrast. De gemeenteraad en de directe buren van het hotel zijn geïnformeerd.

Bloemenranden geopend door wethouder Hegger en Boertje Bram

Op 18 augustus zijn de bloemenranden van het initiatief ‘Zet de polder in bloei’ feestelijk geopend door wethouder Hegger en Boertje Bram. ‘Zet de Polder in bloei’ is tot stand gekomen door een unieke samenwerking. Om dit te benadrukken werd er dit keer geen lintje doorgeknipt maar twee bloemenlinten verbonden. Wij vinden het fantastisch dat Beemster ondernemers, de Beemsterlingen en de gemeente dit samen oppakken.

Ontwerpbestemmingsplan Kop van Wagenweg ter inzage

Het college van Purmerend legt het ontwerpbestemmingsplan voor het project Kop van Wagenweg ter inzage. In het project komen circa 489 appartementen, ruimte voor (commerciële en/of maatschappelijke) voorzieningen op de eerste etage en de begane grond en ruimte voor parkeren.

Integrale veiligheidscontrole

Op dinsdag 5 juli 2022 controleerde gemeente Purmerend tien panden waar eerder een hennepkwekerij is aangetroffen. Tijdens deze hercontrole zijn geen nieuwe hennepkwekerijen of andere bijzonderheden aangetroffen.

Eindmusicals groep 8 in Purmerendse theaters

Gemeente Purmerend vindt het belangrijk dat leerlingen de mogelijkheid krijgen een keer in een echt theater op te treden en ondersteunt het initiatief in samenwerking met Theater de Purmaryn, Pop- & Cultuurpodium P3 en Theater De Verbeelding.

Opening 3D grondschilderingen Koemarkt

Op vrijdag 1 juli om 15.00 uur opende wethouder Mario Hegger de 3D grondschilderingen op de Koemarkt. Afgelopen weken zijn twee kunstenaars daar bezig geweest met schilderingen die ervoor moeten zorgen dat fietsers en brommers afstappen.