Nieuwsoverzicht

Burgemeester sluit drugswoning Gors

Op donderdag 23 juni 2022 heeft burgemeester Don Bijl een huurwoning aan het Herikkruid in de Gors voor drie maanden gesloten. De woning kwam in beeld door een landelijk onderzoek naar criminele samenwerking en had een belangrijke rol in een internationaal drugsnetwerk.

Expositie Pop Art door leerlingen Clusius College

In de tijdelijke entree van het stadhuis is de komende zes maanden een expositie te bezichtigen gemaakt door leerlingen van het Clusius College. Elke zes maanden wisselt deze expositie met werken gemaakt door kunstenaars uit gemeente Purmerend. De werken zijn gemaakt door leerlingen uit het tweede leerjaar in schooljaar 2021-2022.

Arjan Heiner nieuwe gemeentesecretaris Purmerend

Het college van burgemeester en wethouders heeft Arjan Heiner als nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur benoemd. Gemeente Purmerend ziet in hem de juiste kandidaat om de koers van de organisatie de komende jaren voor te zetten.

Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022

De coronapandemie heeft impact gehad op iedereen. Met name voor jongvolwassenen heeft deze periode fysieke en mentale gevolgen. De GGD brengt daarom de impact van corona op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van jongvolwassenen in kaart.

Meld vermoedens misdrijven vastgoedsector

“Weet jij wat wij niet weten?” Met die slogan start de campagne tegen misstanden in de vastgoedbranche van Meld Misdaad Anoniem (M.). Gemeente Purmerend doet mee aan deze campagne want ook in Purmerend kunnen panden worden ingezet voor bijvoorbeeld drugsproductie, opslag van illegale goederen en witwassen van crimineel geld.

Expositie Chris Bodt in stadhuis

In juni exposeert Chris Bodt met zijn kleurrijke schilderijen in de centrale hal van het gemeentehuis van Purmerend. Veelal werkt hij in thema’s. Voorbeelden zijn Suriname, Zuid -Amerika en momenteel werkt hij aan een serie over de Oekraïense vluchtelingen.

Gratis zelfreinigend toilet op Schapenmarkt

De binnenstad van Purmerend heeft vanaf 3 juni 2022 een zelfreinigend openbaar toilet op de Schapenmarkt. Wethouder Eveline Tijmstra heeft deze 24-uurs openbare toiletvoorziening vandaag geopend. Het toilet is ook rolstoeltoegankelijk en iedereen kan er gratis gebruik van maken.