Nieuwsoverzicht

Ontwerpbestemmingsplan Kop van Wagenweg ter inzage

Het college van Purmerend legt het ontwerpbestemmingsplan voor het project Kop van Wagenweg ter inzage. In het project komen circa 489 appartementen, ruimte voor (commerciële en/of maatschappelijke) voorzieningen op de eerste etage en de begane grond en ruimte voor parkeren.

Integrale veiligheidscontrole

Op dinsdag 5 juli 2022 controleerde gemeente Purmerend tien panden waar eerder een hennepkwekerij is aangetroffen. Tijdens deze hercontrole zijn geen nieuwe hennepkwekerijen of andere bijzonderheden aangetroffen.

Eindmusicals groep 8 in Purmerendse theaters

Gemeente Purmerend vindt het belangrijk dat leerlingen de mogelijkheid krijgen een keer in een echt theater op te treden en ondersteunt het initiatief in samenwerking met Theater de Purmaryn, Pop- & Cultuurpodium P3 en Theater De Verbeelding.

YourChoice voor duurzaam en lekker gezond uit eten in Purmerend en Beemster

Het is veel beter voor de aarde als we vooral lokale producten en vegetarisch of minder vlees eten. Duurzame en gezonde voeding verkleint de ecologische voetafdruk en maakt het mogelijk dat de planeet de groeiende bevolking kan blijven voeden. Er is een groeiende wens van steeds meer inwoners om duurzamer en gezonder te eten.

Opening 3D grondschilderingen Koemarkt

Op vrijdag 1 juli om 15.00 uur opende wethouder Mario Hegger de 3D grondschilderingen op de Koemarkt. Afgelopen weken zijn twee kunstenaars daar bezig geweest met schilderingen die ervoor moeten zorgen dat fietsers en brommers afstappen.

Expositie Pop Art door leerlingen Clusius College

In de tijdelijke entree van het stadhuis is de komende zes maanden een expositie te bezichtigen gemaakt door leerlingen van het Clusius College. Elke zes maanden wisselt deze expositie met werken gemaakt door kunstenaars uit gemeente Purmerend. De werken zijn gemaakt door leerlingen uit het tweede leerjaar in schooljaar 2021-2022.