Nieuwsoverzicht

Burgemeester spreekt met scholieren over voorkomen van schulden

Burgemeester Ellen van Selm maakte woensdag 7 december kennis met scholieren van SG Gerrit Rietveld, een middelbare school voor vmbo-basis, -kader en -gemengde leerweg in Purmerend. De burgemeester schoof aan tijdens de gastles ‘Hoe word je rijk’. In deze les werd aandacht besteed aan het voorkomen van schulden bij 16- en 17-jarigen.

noodopvang tent met tekeningen

Verlenging crisisnoodopvang Baanstee-Noord

De komende maanden blijven de gemeenten Purmerend en Edam-Volendam in samenwerking met de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland onderdak bieden aan maximaal 450 asielzoekers. Zij zijn geregistreerd bij het COA en zitten in de asielprocedure waaruit blijkt of zij wel of niet in Nederland mogen blijven. De gemeenteraden van Purmerend en Edam-Volendam zijn geïnformeerd. Naar omwonenden is vandaag een brief verstuurd met informatie over deze verlenging.

Gemeente Purmerend sluit aan bij Nationale Schuldhulproute

MeerDoen-regelingen 2022

Met de MeerDoen-regelingen ondersteunt de gemeente inwoners met een laag inkomen. Heeft u de MeerDoen-regelingen voor 2022 al aangevraagd? Zo niet, dan kan dat nog tot 1 januari 2023.

Stadhuis Purmerend

Integrale veiligheidscontrole Westerstraat Purmerend

Gemeente Purmerend deed donderdag 17 november met verschillende partners, zoals de politie, Liander, omgevingsdienst IJmond en Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland een integrale veiligheidscontrole bij een deel van de Westerstraat. Hierbij zijn 35 panden gecontroleerd.