Nieuwsoverzicht

Onderhoud door NAM

De NAM (Nederlandse Olie Maatschappij) heeft ons laten weten dat zij vanaf begin oktober onderhoud uitvoeren aan 2 gasputten op hun locatie in Middelie.

aftrap_campus

Zo ontwikkel je een campus toekomstbestendig, met 8 tips van experts

Monofunctionele bedrijventerreinen zijn uit, gemengde woon-werk gebieden zijn in – met ‘campus’ als het nieuwe leidmotief. Wat zijn de do’s en dont’s? De deskundigen zetten ze op een rij, aan de hand van een campusontwikkeling op een bedrijventerrein in Purmerend.

Voorzitter Jeroen Adolfs en Operateur Ron Schümaker naast de nieuwe kaartmachine filmhuis.

Rondje Cultuur: Filmhuis Pumerend

Purmerend en Beemster hebben zoveel moois te bieden op het gebied van kunst en cultuur. De komende tijd lichten we verschillende culturele instellingen in onze gemeente uit. De medewerkers en vrijwilligers vertellen met passie en vol enthousiasme over hun culturele missie en aanbod.

Mensen die dansen, lachen en gitaar spelen met elkaar.

Week tegen Eenzaamheid

In de Week tegen Eenzaamheid, van 28 september t/m 4 oktober, vinden er door het hele land verschillende activiteiten plaats om mensen dichter bij elkaar te brengen.

Parkeren vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 verandert er een en ander rond parkeren in het centrum en de stationsbuurt in Purmerend. De gemeenteraad wordt gevraagd hierover te beslissen in de raadsvergadering op 2 november.

burgemeester Ellen van Selm

Ouders en professionals in Purmerend aangespoord om te melden

Meld Misdaad Anoniem (M.) start samen met gemeente Purmerend een campagne om meld misdaad anoniem onder de aandacht brengen als onderdeel van de brede aanpak tegen jeugdcriminaliteit. Helaas komen sommige jongeren in contact met drugs, wapens en geweld.