Nieuwsoverzicht

Plan voor omgekeerd inzamelen afval uitgesteld

Door nieuwe ontwikkelingen rondom de landelijke afspraken over de inzameling en verwerking van pmd, is op dit moment niet duidelijk hoe de kwaliteitscriteria en vergoedingenstructuur van het verpakkingsafval eruit gaan zien. Vanwege deze nieuwe afspraken stelt het college het aanbieden van het vervolgplan (de businesscase) voor ‘Omgekeerd inzamelen’ aan de gemeenteraad uit.

Meer tijdelijke woningen voor Purmerendse spoedzoekers

Aan de Waterlandlaan 252 zijn in totaal 42 tijdelijke gezinswoningen gebouwd voor spoedzoekers en statushouders. De tijdelijke woningen staan op de locatie van het voormalige politiebureau. De woningnood onder Purmerenders die met spoed een woning zoeken blijft hoog en daarom heeft het college besloten om 7 extra woningen toe te kennen aan Purmerendse spoedzoekers.

Een rijstrook minder op brug A7 bij Purmerend vanwege veiligheid

Vanaf zaterdagochtend 18 mei is er tijdelijk een rijstrook minder beschikbaar op de brug in de A7 bij Purmerend voor verkeer in de richting van Amsterdam. Rijkswaterstaat neemt deze maatregel zodat de constructieve veiligheid van de brug en de veiligheid van het personeel dat op de brug werkt wordt gewaarborgd.

We hijsen de vlag voor Europadag en de Europese verkiezingen

Vandaag - op 9 mei - is het de Dag van Europa. Om deze dag te vieren hijst de gemeente Purmerend daarom vandaag de Europese vlag. Van 6 tot en met 9 juni vinden dit jaar de Europese verkiezingen plaats. De opkomst neemt iedere Europese verkiezing toe, maar om dat nog meer kracht bij te zetten hijsen we als gemeente daarom ook op 6 juni de Europese vlag bij het Stadhuis.

vrijmarkt

Kindervrijmarkt in park De Driegang op 5 mei

Even zag het ernaar uit dat de jaarlijkse vrijmarkt in park de Driegang in de Purmer-Zuid niet door kon gaan. De vrijwilligers die het jaarlijks organiseerden stoppen ermee en er is helaas nog geen opvolging. Het evenement is zo geliefd bij kinderen uit heel Purmerend en de buurt dat de gemeente besloten heeft voor dit jaar de organisatie op zich te nemen.

voorjaarskermis2023

Voorjaarskermis 2024 attracties, programma en tijden

Van vrijdag 17 mei tot en met zondag 26 mei staat de kermis in het centrum, op de Koemarkt, Plantsoenstraat, Schapenmarkt, Plantsoengracht, Bolwerk, voor de Markthal en op de Nieuwstraat tussen Plantsoengracht en Koestraat. De kermis in Purmerend is één van de grootste kermissen van het land in de maand mei. Voor vele inwoners in en om Purmerend een traditie.