Nieuwsoverzicht

Nazomerkermis van 12 tot 16 oktober

Van woensdag 12 tot en met zondag 16 oktober staat de kleinschalige nazomerkermis in het centrum van Purmerend. De circa 25 attracties staan op de Koemarkt, voor de Markthal en op de Plantsoenstraat en Schapenmarkt.

Stadhuis Purmerend

Verblijfsontzeggingen voor daders geweldpleging en mishandeling

Eind augustus was er een incident in het centrum van Purmerend waarbij meerdere portiers en politieagenten slachtoffer zijn geworden van geweldpleging en mishandeling. De burgemeester heeft een bestuurlijke maatregel genomen en heeft de daders verblijfsontzeggingen opgelegd.

Versterking van de Wheredijk / Kogerdijk

Om de Wheredijk en Kogerdijk weer aan de waterveiligheidsnorm te laten voldoen heeft Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de dijk in het voorjaar van 2021 verbeterd. Dit najaar vindt de tweede fase plaats waarin HHNK de binnendijk van de Purmerringvaart verbetert.

hand in hand regenboogkleuren

Purmerend Pride van 8 t/m 19 oktober - Open en veilig jezelf zijn

Purmerend Pride is een ruime week vol activiteiten voor lhbti+ Purmerenders en voor mensen die zich in willen zetten voor meer inclusie van lhbti+ mensen in Purmerend. Elk jaar organiseert de gemeente samen met partners de Purmerend Pride (voorheen Regenboogweek). De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen in Purmerend open en veilig zichzelf kan zijn. Dat je de vrijheid hebt om te houden van wie je wilt en dat je zichtbaar en veilig jezelf kunt zijn.

Werkzaamheden asfalt Linnaeuslaan

Er wordt gewerkt van zaterdag 15 oktober t/m vrijdag 28 oktober. Vooral de bussen en fietsers zullen iets van de werkzaamheden merken.

Doe mee tijdens de Week tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid is van 29 september t/m 6 oktober 2022. Tijdens deze periode wordt aandacht gevraagd voor mensen die het gemis van verbondenheid met anderen voelen.

De binnenstad van Purmerend

Plofkraak juwelier Padjedijk

Een plofkraak bij een juwelier op Padjedijk heeft in de nacht van donderdag op vrijdag veel schade veroorzaakt. Ongeveer vijftien omwonenden waren geƫvacueerd en opgevangen in het Van der Valk hotel. Inmiddels is Padjedijk weer open.

Gratis energiebesparende middelen en hulp van energiecoaches

Gemeente Purmerend neemt maatregelen om huishoudens te ondersteunen die het hardst getroffen worden door de stijgende energierekening. Het gaat dan vooral om inwoners met een laag inkomen die ook de energietoeslag hebben gekregen. Zij krijgen automatisch bericht van de gemeente.