Groep 8 eindmusicals in Purmerend: een onvergetelijke ervaring

Musical

Deze week starten de eindmusicals van groep 8, een mooie, traditionele afsluiting van de basisschooltijd. Dit jaar mogen de leerlingen van groep 8 in Purmerend weer schitteren op een professioneel podium, dankzij een bijzondere samenwerking tussen de gemeente, het basisonderwijs, Pop- & Cultuurpodium P3, Theater de Purmaryn en de NKT Theaterschool.

De Nagellak van Meester Jak

Alle basisscholen in de gemeente kunnen ervoor kiezen hun eindmusical op te voeren in de Purmaryn of P3, met gratis musicalondersteuning van het NKT. Dit jaar staat de nieuwe musical "De Nagellak van Meester Jak" centraal, waarin ook wat lokale elementen een rol spelen, zoals een schilderij uit het Purmerends Museum. Leerlingen kunnen het museum gratis kunnen bezoeken.

Groepsleerkracht Van de Kuilen van OBS de Nieuwe Wereld vertelt: "Elke school in Purmerend pakt de schoolmusicals op een andere manier aan. Sommige scholieren excelleren juist bij het spelen van de musical. Voor iedereen is er wat te doen bij de musicals, waarin hij of zij goed in is."

Pascal Verkroost, Wethouder Kunst en Cultuur: "Purmerend heeft een prachtige traditie waarbij alle basisschoolleerlingen van groep 8 les kunnen krijgen in zang, dans en acteren en hun eindmusical op een echt podium kunnen uitvoeren. Dit jaar hebben we deze traditie extra bijzonder gemaakt met een musical van Purmerendse bodem, geschreven door het NKT, en een bezoek aan het Purmerends museum. De kinderen maken zo kennis met verschillende aspecten van theater, muziek en dans, wat hun culturele bewustzijn vergroot en hun zelfvertrouwen versterkt."

Theater voor iedereen

Dit project maakt podiumkunsten en theaterbezoeken toegankelijk voor alle kinderen in Purmerend, ook voor diegenen in minder gunstige omstandigheden. Scholen geven prachtige reacties; kinderen ontdekken talenten voor zingen, dansen of toneel en groeien in zelfvertrouwen.

Natalie Saaf, Wethouder Onderwijs: "De eindmusical is voor de leerlingen een afsluiting van hun basisschool die ze vaak als één groep met elkaar acht jaar hebben doorlopen. Een bijzonder moment dus, die veel leerlingen zich nog lang zullen bijblijven. Afscheid nemen van het vertrouwde en door naar een nieuwe uitdaging!"