Statement loco-burgemeester na schietincident station Purmerend

mario hegger

Maandagavond 12 februari 2024 vond er een schietincident plaats bij het station Purmerend. Bij het incident is een 19-jarig slachtoffer overleden. Een ander persoon raakte zwaargewond. Loco-burgemeester Mario Hegger: ‘Ik ben geschokt door het bericht over het dodelijke schietincident. Mijn gedachten zijn vooral bij de nabestaanden van de overledene en bij het gewonde slachtoffer en naasten. Hun verdriet moet enorm zijn. Een schietincident in onze gemeente tolereren we niet. Op dit moment zijn politie en OM bezig met onderzoek naar de toedracht van dit incident. Ik sta in nauw contact met hen. Heel veel mensen zullen erg geschrokken zijn. We bekijken nu welke maatregelen we moeten nemen. Daarnaast hou ik burgemeester Van Selm, die in het buitenland verblijft, op de hoogte. Ook onze burgemeester spreekt haar afschuw uit over het schietincident en brengt haar medeleven over aan de betrokkenen.’

In overleg met politie en OM heb ik op basis van de huidige informatie de volgende besluiten genomen:

  • Er komt cameratoezicht rondom station Purmerend
  • Er komt cameratoezicht bij de jongerencentra Columbuzz en Comic. Hiermee willen we een veilige plek creëren voor jongeren om bijeen te komen.

Direct omwonenden informeren we hierover als gemeente. Inwoners die geen brief hebben gekregen maar wel vragen hebben, kunnen contact opnemen met de wijkmanager.

Getuigenoproep

De politie verricht onderzoek naar het schietincident en heeft ter plaatse al meerdere getuigen gesproken. Heeft u informatie over dit incident maar de politie nog niet gesproken? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie via 0900-8844. Mocht u weten wie bij het incident betrokken is dan horen wij dat ook graag. Dat kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000.