Daphne van Huizen

In onderstaande video stelt trouwambtenaar van de gemeente Purmerend Daphne van Huizen zich voor. 'Het is de kunst om de speech persoonlijk, herkenbaar, op maat gesneden en humoristisch te maken met hier en daar een emotionele touch.'

Dag bruidspaar!

Als jullie dit filmpje bekijken hebben jullie waarschijnlijk plannen om te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Gefeliciteerd!

Mijn naam is Daphne van Huizen, ik ben Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand en heb de buitengewoon mooie baan om huwelijken en partnerschapsregistraties te voltrekken. Dat doe ik inmiddels zo’n tien jaar met heel veel plezier.

De huwelijks- of partnerschapsvoltrekking is het middelpunt van deze bijzondere dag, een dag waar jullie nog lang op terug zullen kijken. Ik neem ruim van tevoren contact met jullie op om een afspraak te maken. Liefst bij jullie thuis, als jullie dat willen natuurlijk. Tijdens mijn bezoek spreken we de ceremonie door. Ik hoop dat jullie me veel over jullie leven samen willen vertellen.

Want voor mij is het dan de kunst om ervoor te zorgen dat de speech persoonlijk, herkenbaar, op maat gesneden en humoristisch wordt, met hier en daar een emotionele touch.

Ik verheug me op jullie verhaal! Misschien tot ziens bij jullie huwelijk of partnerschap.

Maar zo niet, dan wens ik jullie heel veel plezier bij de voorbereidingen, een prachtige dag en een lang en gelukkig leven met elkaar.