Overeenkomst warmtevoorziening blok 2 van de proeftuin aardgasvrij

Overeenkomst Warmtevoorziening de dato 8 januari 2024 tussen SVP Distributie en Levering B.V. en gemeente Purmerend.

  1. DE PUBLIEKRECHTELIJKE RECHTSPERSOON GEMEENTE PURMEREND, kantoorhoudende aan de Purmersteenweg 42, 1441 DM Purmerend, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door , hiertoe gemandateerd en gevolmachtigd op grond van de Regeling budgethouders Purmerend 2019, hierna te noemen ‘de Gemeente’,
  2. SVP Distributie en Levering B.V., statutair gevestigd en kantoorhoudend aan de Nieuwe Gouw 20, 1442 LE te Purmerend, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door , hierna te noemen “het Warmtebedrijf”.

De Gemeente en het Warmtebedrijf hierna tevens afzonderlijk aan te duiden als ‘Partij’ en gezamenlijk als 'Partijen',


OVERWEGENDE DAT:

  1. De Gemeente zich bezighoudt met het gasvrij maken van woningen en overige gebouwen om te voldoen aan de doelstellingen in het kader van haar duurzaamheid- en milieubeleid in de Proeftuin, hierna te noemen ‘de Locatie’.
  2. De Gemeente de uitvoeringstrategie “Een succesvolle proeftuin, leren door te realiseren” inclusief update heeft vastgesteld.
  3. De Gemeente het Warmtebedrijf heeft gevraagd de voorwaarden waaronder de Locatie blok 2/A6-2 (particuliere woningen) kan worden aangesloten op de Warmtevoorziening aan haar kenbaar te maken.
  4. Partijen overeenstemming hebben bereikt over alle binnen deze overeenkomst vigerende onderwerpen, hetgeen zij thans wensen vast te leggen in deze schriftelijke overeenkomst.


KOMEN HET VOLGENDE OVEREEN:

1. DEFINITIES

Aansluiting

De leidingen van het Warmtebedrijf die de Binneninstallatie middels de Afleverset met daarin opgenomen een Meetinrichting met de hoofdleidingen verbindt, met inbegrip van alle andere door of vanwege het Warmtebedrijf in of aan de leidingen aangebrachte apparatuur.

Aansluitvoorwaarden

Voorwaarden en eisen van het Warmtebedrijf op basis waarvan Aansluiting voor de Levering ten behoeve van de Verbruikers worden gerealiseerd. De Aansluitvoorwaarden bestaan uit de Technische Aansluitvoorwaarden Warmte Grootverbruikers, de Technische Aansluitvoorwaarde Kleinverbruikers, Aansluitvoorwaarden Stadsverwarming, de Algemene Voorwaarden Kleinverbruikers en de Algemene Voorwaarden Grootverbruikers (versie 2014). Genoemde voorwaarden worden specifiek in de Overeenkomst genoemd daar waar deze afzonderlijk van toepassing zijn.

Afleverset

Het samengesteld geheel van onder andere de Meetinrichting en warmtewisselaar, waarmee de Binneninstallatie wordt verbonden met de leidingen

Eenmalige aansluitbijdrage

Bijdrage Aansluitkosten, zijnde een éénmalige bijdrage in de kosten voor het aansluiten van Woningen en overige gebouwen op de Warmte-infrastructuur.

Overige gebouwen

Andere gebouwen dan woningen zoals winkels, verenigingsgebouwen, kerken, appartementengebouwen etc.

Binneninstallatie

Het geheel van leidingen en apparatuur, zich bevindende achter het Leveringspunt, ten behoeve van Ruimteverwarming en warm tapwater in de Woning of het Bedrijfsgebouw.

Biowarmtecentrale

Biomassa(hout)gestookte centrale “De Purmer” gestookt op schone houtsnippers afkomstig uit regulier onderhoud van landschappen.

CW-klasse

Een label, ontwikkeld door de Stichting Energie Prestatie Keur, waarmee basiseisen als tapdrempel, wachttijd, gelijkmatigheid van temperatuur en rendement kunnen worden vergeleken.

Demarcatie

De afstemming tussen de verschillende partijen die betrokken zijn bij de aanleg en het aansluiten van de Warmtevoorziening. Deze afstemming gaat over wie welke taak heeft en wat hij / zij van een andere partij nodig heeft om deze taak goed uit te kunnen voeren.

Warmte-infrastructuur

Een stelsel van leidingen en installaties, inclusief Opstallen, bedoeld voor de opwekking, het transport en de distributie van Warmte als onderdeel van de Warmtevoorziening, waarop de Binneninstallaties van Verbruikers kunnen worden aangesloten.

Warmtevoorziening

Het geheel van voorzieningen, waaronder de opwekking van Warmte, Warmte-infrastructuur en Aansluiting van woningen en Bedrijfsgebouwen, en organisatie ten behoeve van de Levering op de Locatie van Warmte aan verbruikers inclusief het deel van de installatie op een perceel dat door het Warmtebedrijf wordt beheerd met inbegrip van Meetinrichting en dergelijke. Het betreft een systeem voor stadsverwarming en -koeling dat voldoet aan de in de punten 41 en 42 van artikel 2 van Richtlijn 2012/27/EU gegeven definitie van een efficiënt systeem voor stadsverwarming en – koeling waarop artikel 46 van de AGV van toepassing is.

EPC

Energieprestatiecoëfficiënt: maat voor de energetische eigenschappen van een gebouw of een gedeelte daarvan berekend volgens de vigerende Energieprestatienorm (EPN; NEN 5128).

Gas

Aardgas.

Hulpwarmtecentrale

Pieklast- en back-upvoorziening voor opwekking van warmte.

Gestapelde bouw

Gebouw met minimaal 2 Leveringspunten boven elkaar.

Levering

De terbeschikkingstelling van Warmte ten behoeve van Ruimteverwarming en warmtapwater aan een of meerdere Verbruikers.

Leveringspunt

Het punt waar de feitelijke Levering plaatsvindt, zijnde direct na de afleverset.

Locatie

Blok 2 van de proeftuin Aardgasvrij vallende onder de Gemeente Purmerend, zoals omschreven in artikel 2.1.

Meetinrichting

De apparatuur van het Warmtebedrijf, deel uitmakend van de Aansluiting en bestemd voor het vaststellen van de omvang van de Levering ten behoeve van de afrekening door het Warmtebedrijf en voor de controle van de Levering, behorende tot het Leveringspunt.

Opstal

Gebouw, werk of beplanting.

Ruimteverwarming

Het bestemmen van Warmte voor het op de gewenste temperatuur brengen en houden van ruimtes in Woningen.

Verbruiker

Degene die met het Warmtebedrijf een overeenkomst voor Levering heeft afgesloten.

Warmte

Energie voor Ruimteverwarming en warm tapwater en eventueel proceswarmte op Hoog Temperatuur (min 70 en max. 90 gr C.)

Warmtevraag

Totale behoefte aan warmte voor Ruimteverwarming en warmtapwater van alle Verbruikers op de Locatie.

AGV

‘Algemene groepsvrijstellingsverordening’, Verordening (EU) nr. 651/2014 van de Commissie van 17 juni 2014 waarbij bepaalde categorieën steun op grond van de artikelen 107 en 108 van het Verdrag met de interne markt verenigbaar worden verklaard, gewijzigd op 1 juli 2023.

2. ALGEMEEN

2.1 Kenmerken van de Locatie
2.1.1 De Locatie is blok 2 van de Proeftuin Aardgasvrij. In Bijlage 1 is een kaart van de Locatie opgenomen.

3. KENMERKEN VAN DE WARMTEVOORZIENING

3.1. Het Warmtebedrijf realiseert gedurende de contractduur, voor eigen rekening en risico, met inachtneming van hetgeen in deze overeenkomst is bepaald, de aanleg van de Warmtevoorziening voor de gehele Locatie.

3.2 Warmteopwekking

3.2.1 Warmteopwekking voor Ruimteverwarming en warm tapwater vindt op moment van ondertekening van deze Overeenkomst plaats met:

  • Biowarmtecentrale > Basislast, 44MWth
  • Hulpwarmtecentrale 1 > Pieklast, 90MWth, gestookt op Gas.
  • Hulpwarmtecentrale 2 > Pieklast, 35MWth, gestookt op Gas.

3.2.2 De Biowarmtecentrale voorziet op jaarbasis in zo’n 80% van de warmtebehoefte. Hulpwarmtecentrale 1 en 2 zijn pieklastketels en zorgen voor de resterende 20% op jaarbasis. Daarnaast heeft Warmtebedrijf de beschikking over warmtebuffers.

3.3 Warmte-infrastructuur

3.3.1 De situering van de Warmte-infrastructuur wordt na overleg door de Gemeente bepaald. 3.3.2 Het Warmtebedrijf is ervoor verantwoordelijk dat de leidingen die onderdeel uitmaken van de Warmtevoorziening bestand zijn tegen de omgeving waarin ze liggen. 3.3.3 Het Warmtebedrijf spant zich in om de energieverliezen in de Warmte-infrastructuur te minimaliseren. 3.3.4 Het Warmtebedrijf stemt de aanleg van de leidingen en overige opstallen ten behoeve van de Warmtevoorziening af in een nutsoverleg waarin de Gemeente en overige aanleggers c.q. beheerders van nutsvoorzieningen voor de Locatie deelnemen en waarin de Gemeente de regie voert en uiteindelijk bepaalt waar de leidingen komen. Als kabels en leidingen die onderdeel uitmaken van de Warmtevoorziening kruisen met oppervlaktewater, wegen of spoorwegen dan draagt het Warmtebedrijf ervoor zorg dat de kabels en leidingen ondergronds worden aangelegd. 3.3.5 Het Warmtebedrijf draagt ervoor zorg dat de Warmtevoorziening het gebruik van de grond voor andere kabels en leidingen en andere bestemmingen zo min mogelijk belemmert. Het Warmtebedrijf gaat hierbij uit van de eisen die de Gemeente hieraan stelt. Ten tijde van ondertekening van deze overeenkomst zijn in ieder geval van toepassing: de Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuur Purmerend 2016 en de Nadere regels AVOI Purmerend 2016.

3.4 Aansluitingen van de woningen

3.4.1 Het Warmtebedrijf sluit elke woning op de Locatie, waarvoor een aanvraag door de bewoner bij het Warmtebedrijf is ingediend aan op de Warmtevoorziening. 3.4.2 Het Warmtebedrijf levert, installeert, beheert en onderhoudt de afleverset inclusief de Meetinrichting in de woningen conform het bepaalde in de (Technische) Voorwaarden. Het Warmtebedrijf plaatst bij alle Woningen een afleverset inclusief Meetinrichting op basis waarvan individuele verrekening van de energiekosten mogelijk is. 3.4.3 De Warmte wordt op het Leveringspunt geleverd volgens de specificaties zoals genoemd in de Algemene Voorwaarden Warmte (versie 2014, Bijlage 3), de Technische Voorwaarden Kleinverbruikers (Bijlage 4), de Algemene Voorwaarden Grootverbruikers (Bijlage 5) de Technische Aansluitvoorwaarden Grootverbruikers (Bijlage 6).

4. ECONOMISCHE ASPECTEN

4.1 Door Warmtebedrijf in rekening te brengen kosten bij eigenaar

4.1.1 Eigenaren van woningen die voorafgaand aan de start van dit project hebben aangegeven aangesloten te willen worden op de warmtevoorziening van het warmtebedrijf betalen geen eenmalige aansluitbijdrage. Deze eenmalige aansluitbijdrage die normaal gesproken door de eigenaren wordt betaald, neemt de Gemeente voor haar rekening. Eigenaren die na voltooiing van het aansluiten van de deelnemende woningen alsnog aangesloten willen worden op de warmtevoorziening zullen eventuele kosten voor aansluiting zelf moeten betalen.

4.2 Kosten voor Verbruikers

4.2.1 Met betrekking tot de tarieven geldt voor alle Aansluitingen een tariefstructuur zoals voorgeschreven door de Warmtewet en bijbehorend Warmtebesluit.
4.2.2 De tarieven per Aansluiting voor Levering van warmte voor Ruimteverwarming en warm tapwater voor aansluitingen met een aansluitwaarde tot/met 100 kWth zijn vastgelegd in het Tarievenblad van het Warmtebedrijf. Het Tarievenblad is bijgevoegd als Bijlage 9. Het Warmtebedrijf maakt de tarieven jaarlijks bekend op haar website en publiceert deze in de plaatselijke persuitingen. Voor aansluitingen boven 100kWth worden er maatwerktarieven gehanteerd gebaseerd op het “Niet meer dan anders” principe.
4.2.3 Na ondertekening van deze overeenkomst is het Warmtebedrijf verantwoordelijk voor de beantwoording van vragen en de behandeling van geschillen over de Warmtevoorziening en tarieven richting de Verbruiker.

4.3 Kosten voor het Warmtebedrijf en Gemeente

4.3.1 Het Warmtebedrijf realiseert gedurende de in artikel 7.9.1 genoemde contractduur voor eigen rekening en risico de aanleg en aansluiting van de Warmtevoorziening voor de gehele Locatie.
4.3.2 Blijkens de vooraf vastgestelde businesscase (Bijlage 10) wordt gedurende de economische levensduur van de Warmtevoorziening door het Warmtebedrijf geen exploitatiewinst behaald maar een exploitatieverlies van € 900.448 geleden. De omvang van dit verlies wordt toegelicht in Bijlage 10. De totale kosten van aanleg € 3.157.591 (na de WIS-subsidie € 2.489.536) en exploitatie € 5.384.102 van de Warmtevoorziening zijn namelijk hoger dan de inkomsten € 6.973.191. De netto contante waarde van het project is € 1.504.561 negatief (overgebleven onrendabele top na WIS-subsidie).
4.3.3 De Gemeente draagt bij in de kosten van de aanleg van de Warmtevoorziening met een bedrag ter hoogte van maximaal € 1.504.561, de overgebleven onrendabele top na WIS-subsidie, (conform artikel 46 van de AGV). De bijdrage mag namelijk niet hoger zijn dan het verschil tussen de kosten van de aanleg en de exploitatiewinst die ermee wordt gerealiseerd. De Gemeente is op grond van de AGV verplicht om dit te controleren, en – indien nodig – het teveel betaalde terug te vorderen.
4.3.4 De WIS (Warmte investeringssubsidie) is voor ondernemers/projecten die snel kunnen starten en investeren in de aanleg van (of uitbreiding van) warmtenetten. De WIS subsidie voor project Gasvrij Purmerend is in 2023 aangevraagd door – en toegekend aan SVP met een maximum van € 4.841,= per aansluiting/woning.
4.3.5 De bijdrage van de Gemeente in de kosten van de aanleg van de warmtevoorziening is vrijgesteld van BTW. Mocht onverhoopt blijken dat er toch BTW verschuldigd blijkt te zijn of zich anderszins negatieve BTW-gevolgen voor het Warmtebedrijf voordoen (zoals correctie aftrek van voorbelasting), zal de Gemeente deze op eerste verzoek van het Warmtebedrijf voldoen inclusief de bijbehorende (advies)kosten en boetes.
4.3.6 Het Warmtebedrijf zal de Gemeente (bijvoorbeeld maar niet uitsluitend als gevolg van een informatieverzoek van de Europese Commissie) direct na een daartoe strekkend verzoek van De Gemeente inzicht verschaffen in alle (analoge en digitale) bescheiden en verklaringen die de Gemeente nodig acht om te controleren op welke wijze haar bijdrage is aangewend. 4.3.7 Kabels en leidingen die onderdeel zijn van de Warmtevoorziening worden door het Warmtebedrijf indien de Gemeente hiertoe verzoekt verlegd. Hiertoe gelden de bij de Gemeente van toepassing zijnde voorwaarden, zoals vastgelegd in de Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuur Purmerend 2016 en de Nadere regels AVOI Purmerend 2016. Kabels en leidingen die door het Warmtebedrijf of de door haar aan te wijzen beheerder buiten gebruik worden gesteld, dienen in overleg met en op eerste verzoek van de Gemeente door en voor rekening van het Warmtebedrijf te worden verwijderd.

5. ORGANISATORISCHE ASPECTEN

5.1 Planning

5.1.1 Het Warmtebedrijf stemt de planning af met de Gemeente.

6. MILIEU

6.1 Milieuprestatie

6.1.1 Het Warmtebedrijf legt de milieuprestatie van de Warmtevoorziening vast in de in bijlage 11 opgenomen Kwaliteitsverklaring.
6.1.2 Het Warmtebedrijf spant zich in eventueel mogelijke verbeteringen van de energie-efficiency van de Warmtevoorziening door te voeren in de beheer¬fase, gedurende de looptijd van de warmteleveringsovereenkomst.
6.1.3 Het Warmtebedrijf draagt ervoor zorg dat bij het eventueel toepassen van isolatie van de distributieleidingen gebruik gemaakt wordt van CFK-vrije materialen.

7. JURIDISCHE ASPECTEN

7.1 Van toepassing zijnde voorwaarden

7.1.1 Alle in deze overeenkomst en in de bijlagen vermelde en bijgevoegde voorwaarden en verplichtingen vormen één geheel met deze overeenkomst en zijn onlosmakelijk daarmee en met elkaar verbonden. Bij tegenstrijdigheden tussen de overeenkomst en de bijlagen of bijgevoegde voorwaarden, prevaleert de overeenkomst. Indien de genoemde voorwaarden en verplichtingen worden gewijzigd, treden Partijen in overleg om te bezien wat de consequenties zijn voor de uitvoering van deze overeenkomst.
7.1.2 Het Warmtebedrijf heeft op grond van de Warmtewet zelfstandige wettelijke verplichtingen die strijdigheid met deze overeenkomst op kunnen leveren. De wettelijke verplichtingen die voortvloeien uit de Warmtewet prevaleren boven hetgeen is overeenkomen in deze overeenkomst of delen van deze overeenkomst. In het geval voorgaande zich voordoet gaan partijen met elkaar in overleg op grond van artikel 7.5.
7.1.3 Het Warmtebedrijf verklaart dat jegens haar geen bevel tot terugvordering uitstaat ingevolge een eerder besluit van de Europese Commissie waarbij door (een instantie van) de lidstaat Nederland toegekende steun onrechtmatig en onverenigbaar met de interne markt is verklaard.
7.1.4 Voor zover zij naast de bijdrage van de Gemeente nog een andere (overheids)bijdrage voor de Warmtevoorziening ontvangt, verklaart het Warmtebedrijf hierbij dat de maximaal toegelaten steunintensiteit (conform artikel 46 AGV) en het hoogst mogelijke steunbedrag (zijnde EUR 50 miljoen) niet worden overschreden.

7.2 Vergunningen

7.2.1 Het Warmtebedrijf is verantwoordelijk voor het tijdig beschikken over de benodigde vergunningen, zodanig dat de ontwikkeling van de Locatie geen vertraging oploopt. Bij uitvoering van werken in de openbare ruimte zijn de Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuur Purmerend 2016 en de Nadere regels AVOI Purmerend 2016 van toepassing.
7.2.2 Het Warmtebedrijf is verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van omgevingsvergunningen ten behoeve van de realisatie van de met de Warmtevoorziening samenhangende bouwwerken en installaties.
7.2.3 Het Warmtebedrijf voldoet aan de uit de vergunningen voortvloeiende eisen.

7.3 Eigendom

7.3.1 De Warmtevoorziening is eigendom van het Warmtebedrijf.

7.4 Aansprakelijkheid (en boeteclausule)

7.4.1 Het Warmtebedrijf vrijwaart de Gemeente tegen aanspraken van derden voor vergoeding van schade die is ontstaan door of in verband met handelingen van het Warmtebedrijf. De Gemeente vrijwaart het Warmtebedrijf tegen aanspraken van derden voor vergoeding van schade die is ontstaan door of in verband met handelingen van de Gemeente.

7.5 Wijzigingen overeenkomst

7.5.1 Wijziging van de overeenkomst is uitsluitend bindend indien deze wijziging schriftelijk door Partijen is overeengekomen.
7.5.2 Indien een wijziging van de uitgangspunten tijdens de duur van de overeenkomst zou leiden tot omstandigheden van dien aard dat ongewijzigde instandhouding van de overeenkomst naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid niet mag of kan worden gevergd, zullen Partijen met elkaar in overleg treden over een aanpassing van de overeenkomst teneinde deze in overstemming te brengen met de alsdan gewijzigde omstandigheden.
7.6.3 Indien op enig moment mocht blijken dat één of meer bepalingen van deze overeenkomst onverbindend mocht zijn (naar het oordeel van de rechterlijke instantie) dan blijven de overige bepalingen onverminderd van kracht en zullen de niet verbindende onderdelen worden vervangen door afspraken die de strekking en bedoeling van deze overeenkomst zo goed mogelijk benaderen.

7.6 Overdracht aan derden

7.6.1 Het Warmtebedrijf kan de rechten en verplichtingen uit hoofde van deze overeenkomst slechts overdragen aan (een) derde(n), onder de voorwaarde dat die derde(n) alle verplichtingen overnemen en als de hunne erkennen en onder de voorwaarde dat de Gemeente toestemming geeft. Een overdracht zoals hier bedoeld wordt vooraf schriftelijk aan de Gemeente gemeld.
7.6.2 Het gestelde in artikel 7.6.1 is niet van toepassing voor zover de rechten en verplichtingen van het Warmtebedrijf jegens de Gemeente door een rechtsopvolger onder algemene titel worden verkregen door fusie als bedoeld in artikel 2:309 BW of door splitsing als bedoeld in artikel 2:334a BW. Het Warmtebedrijf stelt de Gemeente onverwijld schriftelijk op de hoogte van een verkrijging door een rechtsopvolger onder algemene titel in de zin van dit artikel. Het Warmtebedrijf garandeert dat de rechtspersoon die de rechten en verplichtingen onder algemene titel heeft verkregen, haar verplichtingen ingevolge deze overeenkomst strikt zal nakomen.

7.7 Overmacht

7.7.1 Indien een Partij haar verplichtingen niet kan nakomen als gevolg van overmacht, treden Partijen met elkaar in overleg om te komen tot nieuwe afspraken. Onder overmacht wordt verstaan een tekortkoming die niet aan de betreffende Partij kan worden toegerekend, indien zij niet te wijten is aan zijn schuld, noch krachtens wet, rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor zijn rekening komt of in situaties van internationale conflicten en gewelddadige en/of gewapende acties.

7.8 Geschillen

7.8.1 Op deze overeenkomst is Nederlands recht van toepassing.
7.8.2 Bij alle geschillen naar aanleiding van of op grond van deze overeenkomst of van andere overeenkomsten, welke van deze overeenkomst het gevolg mochten zijn, zullen Partijen in eerste instantie trachten in onderling overleg tot een oplossing te komen. Indien een geschil na onderling overleg niet tot een oplossing leidt, verplichten Partijen zich het geschil voor te leggen aan een onafhankelijke gecertificeerde mediator.
7.8.3 Indien mediation, zoals bedoeld in artikel 7.8.2. niet leidt tot een voor partijen bevredigende oplossing, zal het geschil naar aanleiding van of op grond van deze overeenkomst of van andere overeenkomsten, welke van deze overeenkomst het gevolg mochten zijn, worden onderworpen aan het oordeel van de daartoe bevoegde rechtbank Noord Holland, locatie Haarlem.

7.9 Duur van de overeenkomst

7.9.1 De contractperiode van deze aansluitovereenkomst eindigt 2 jaar na oplevering van het aansluiten van de laatste Woning in blok 2 door het Warmtebedrijf.
7.9.2 De overeenkomst gaat in per datum van ondertekening.

7.10 Beëindiging van de overeenkomst

7.10.1 Binnen de looptijd van deze overeenkomst is het Partijen niet mogelijk de overeenkomst op te zeggen, tenzij de overeenkomst met wederzijds goedvinden wordt beëindigd of er sprake is van overmacht als bedoeld in artikel 7.7.
7.10.2 De Gemeente heeft in afwijking van artikel 7.10.1 het recht de overeenkomst met onmiddellijke ingang door middel van een aangetekende brief met handtekening retour te beëindigen in geval aan het Warmtebedrijf voorlopige of definitieve surseance van betaling wordt verleend of in geval deze in staat van faillissement is verklaard, dan wel anderszins het beheer over haar vermogen heeft verloren.

7.11 Geheimhoudingsplicht

7.11.1 Partijen verplichten zich alle hun uit hoofde van deze overeenkomst ter kennis gekomen projectinformatie als vertrouwelijk te behandelen en niet zonder voorafgaande toestemming van Partijen op enigerlei wijze ter beschikking aan derden te stellen, onverlet de verplichtingen ingevolge de Wet Open Overheid.

8. BIJLAGEN

8.1.1 De aan deze overeenkomst gehechte bijlagen, zoals genoemd in artikel 8.1.3, dienen als ingelast en ingevoegd te worden beschouwd in deze overeenkomst. Bij strijdigheid prevaleert het bepaalde in de in deze overeenkomst opgenomen artikelen boven het gestelde in de bijlagen.

8.1.2 Partijen verklaren de in artikel 8.1.3 genoemde stukken te hebben ontvangen en kennis te hebben genomen van de inhoud.

8.1.3 Bijlagen:

  1. De Locatie
  2. Handboek kabels en leidingen versie 1.0
  3. Algemene Voorwaarden Warmte
  4. Technische aansluitvoorwaarden kleinverbruikers SVP
  5. Algemene Voorwaarden Grootverbruikers
  6. Technische Aansluitvoorwaarden Grootverbruikers
  7. Stedenbouwkundig plan
  8. Beeldkwaliteitsplan
  9. Tarievenblad SVP
  10. Businesscase
  11. Kwaliteitsverklaring
  12. Kwaliteitsverklaring

9. ONDERTEKENING

Aldus overeengekomen te Purmerend de dato 8 januari 2024


SVP Distributie en Levering B.V.

namens deze

gemeente Purmerend

namens deze


<NAAM>

Algemeen directeur

<NAAM>

Programmamanager Duurzaamheid