30 dagen gezonder in Purmerend

In maart 2024 werd iedereen in het land tijdens de 30dagengezonder-campagne uitgedaagd om een maand lang gezonder te leven. Ook in Purmerend deden we hieraan mee en organiseerden we een lokale 30dagengezonder-maand. Tijdens deze maand besteedden we extra aandacht aan de activiteiten die het hele jaar door al worden aangeboden op het gebied van het gezondheid en organiseerden we nieuwe activiteiten voor jong en oud.

‘Ik besloot mijn eetgewoontes aan te passen. Het kost wat meer tijd, maar dat heb ik er wel voor over.’

Willeke Slim was één van de deelneemsters van de 30dagengezonder-campagne in Purmerend. Tijdens deze maand besteedden we extra aandacht aan de activiteiten die het hele jaar door al worden aangeboden op het gebied van het gezondheid en organiseerden we nieuwe activiteiten voor jong en oud. 'Ik koos er vooral voor om mee te doen met de groepsactiviteiten. Ik woon zelf alleen, dus ik vond het wel gezellig om zo mensen uit de buurt beter te leren kennen.'

We spraken Willeke tijdens een wandeling door de Beemster.

Afbeelding

Terugblik kick-off 30dagengezonder in Purmerend

De 30dagengezonder-maand is inmiddels voorbij, maar dat betekent niet dat we het item gezondheid niet meer hoog op de agenda hebben staan. Integendeel! In Purmerend wordt er het hele jaar door van alles georganiseerd op het gebied van gezondheid. Kijk bijvoorbeeld eens op de websites van Spurd en Clup Welzijn voor allerlei (gratis) activiteiten. Wilt u begeleid worden tijdens uw zoektocht naar een gezonde(re) levensstijl? Vraag dan eens advies aan een diëtist of leefstijl- of voedingscoach bij u in de buurt. Dit wordt vaak vergoed vanuit de basiszorgverzekering.


De 30dagengezonder-campagne in Purmerend was een samenwerking tussen Spurd, Clup Welzijn, GGD Zaanstreek-Waterland, voedingscoach Ilone Riesebosch en gemeente Purmerend.