Vervanging rioolstelsel

Gemeente Purmerend vervangt de komende jaren op verschillende plekken in de stad het huidige rioolstelsel. Schoon water, zoals regenwater, komt door dezelfde rioolbuis bij de rioolzuivering terecht als vuil water uit toiletten en douches. Dat gaan we anders doen.

Nieuwe situatie

Bij het nieuwe stelsel wordt water gescheiden afgevoerd. Op die manier kan schoon water direct naar het oppervlaktewater, zoals sloten. Zo blijft er minder water over dat gezuiverd moet worden. Dit is beter voor het milieu en werkt kostenbesparend.

Bij de werkzaamheden heeft u de mogelijkheid om uw riool te laten vernieuwen en aan te sluiten op het nieuwe stelsel. Dit heeft wel gevolgen voor uw voortuin. Als u mee wilt doen, halen we een buis uit de grond en plaatsen we er 2 voor terug. Het gedeelte van uw voortuin dat opengebroken wordt om de buizen te vervangen wordt opgehoogd. U kunt zand en grond krijgen om de rest van uw tuin op te hogen.

Als u besluit mee te doen dan is uw riool klaar voor de toekomst. Als we zoveel mogelijk huizen aansluiten werken we samen aan een efficiƫnt en duurzaam watersysteem. Als we bij u aan het werk gaan, ontvangt u een folder over het afkoppelen. Daar zit een antwoordkaart bij. Met deze antwoordkaart kunt u toestemming geven.

Hoe we te werk gaan leggen we in onderstaand filmpje uit.