Zo werkt ZIVVER

Inwoners moeten erop kunnen vertrouwen dat wij als gemeente netjes met (persoons)gegevens omgaan. Daarom gebruikt gemeente Purmerend ZIVVER.

ZIVVER zorgt ervoor dat vertrouwelijke informatie (zoals een burgerservicenummer of uw dossier) veilig verzonden en ontvangen wordt. U kunt er dan ook zeker van zijn dat alleen u als ontvanger deze informatie kunt lezen.

Gebruik ZIVVER

Als u een e-mail ontvangt die veilig via ZIVVER is verstuurd, opent u deze door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de webpagina van ZIVVER. Eventueel moet u hier ook nog een wachtwoord of sms-code invoeren. Het is niet nodig een account aan te maken.

Bericht openen met een sms-code

Als gekozen is voor verificatie via sms-code krijgt u een code toegestuurd per sms als u het bericht wilt openen. U vult deze sms-code in nadat u op ‘Klik voor bericht’ heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen.

In een filmpje leggen we uit hoe dit werkt.

Bericht openen met een toegangscode

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een toegangscode. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. Daarom heeft u al eerder een toegangscode afgesproken met (een van) onze collega’s. U vult deze code in nadat u op ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen.

Hoe u een bericht veilig opent leggen we uit in een filmpje.

Bericht openen met een verificatiemail

Tot slot kan het bericht ook verzonden worden met een extra verificatiemail. U ontvangt eerst de beveiligde mail en daarna een 2e verificatiemail met een code. Nadat u op ‘Klik voor bericht’ heeft gedrukt, kopieert u deze code. Nu kunt u het bericht lezen.

Reageren op een e-mailbericht

U leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina die lijkt op een mailprogramma. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat rechtstreeks vanuit deze pagina. Onder het ontvangen bericht kunt u gelijk een bericht typen om te reageren. U verzendt deze reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer hier weer een reactie op komt, ontvangt u een notificatie via e-mail in uw eigen mailbox.

Rechtstreeks mailen via ZIVVER

U kunt ook rechtstreeks naar de gemeente mailen via ZIVVER. Op deze manier kunt u een mail met gevoelige informatie ook veilig naar ons versturen.

Verstuur uw e-mail met gevoelige informatie

Hulp of meer informatie

  • Heeft u vragen over een ontvangen e-mailbericht?
  • Kunt u het ontvangen bericht niet openen?
  • Wilt u zelf een gratis ZIVVER-account aanmaken waardoor u geen wachtwoord of sms-code meer hoeft te gebruiken wanneer u een e-mail krijgt van de gemeente?

Kijk op de website van ZIVVER voor meer informatie.