Asfalteren Westerweg

Bord bij de Westerweg dat aangeeft dat de weg van 30 mei tot 30 juni is afgesloten.

Het asfalt van de Westerweg tussen de Purmerenderweg en de Schakelweg is aan onderhoud toe. De gemeente Purmerend laat dit gedeelte van de Westerweg daarom opnieuw asfalteren. Vanaf dinsdag 30 mei 2023 start onze aannemer KWS Infra B.V. met de asfaltwerkzaamheden aan de Westerweg.

Het ontwerp van de Westerweg blijft grotendeels hetzelfde

De Westerweg is heel smal en ligt tussen twee sloten in. Hierdoor is er geen ruimte om grote wijzigingen aan te brengen in het ontwerp van de weg. Wel maken we de suggestiestroken voor fietsverkeer breder. Dit zijn de stroken met rood asfalt. De strook zwart asfalt in het midden wordt hierdoor smaller. Dit doen we om de veiligheid voor fietsers en wandelaars te verbeteren.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in 2 fases

De grens van de twee fases ligt tussen Golfoord (entree van de golfbaan) en Westerweg 62 (oprit appartementencomplex Westerzicht). Zie ook het kaartje hieronder.

Fase 1 – Zuidzijde Westerweg

Vanaf dinsdag 30 mei is de Westerweg 3 weken gesloten voor doorgaand verkeer tussen de Purmerenderweg tot de fasegrens. Bestemmingsverkeer is nog wel mogelijk. De Westerweg 52 en 56 zijn bereikbaar via de Purmerenderweg. De andere huisnummers en de golfbaan zijn bereikbaar via de Schakelweg.

Fase 2 – Noordzijde Westerweg

Van half juni is de Westerweg 3 weken dicht voor doorgaand verkeer vanaf de fasegrens tot de Schakelweg. Bestemmingsverkeer is nog wel mogelijk. Het Dierentehuis Alkmaar is bereikbaar vanaf de Schakelweg. Alle andere bedrijven, verenigingen en woningen zijn bereikbaar vanaf de Purmerenderweg.

Op twee dagen gaat de aannemer oud asfalt verwijderen en nieuw asfalt aanbrengen. Dan is er overdag ook geen toegang voor bestemmingsverkeer. Nood- en hulpdiensten kunnen de woningen uiteraard nog wel bereiken.

De Westerweg is afgesloten voor ál het doorgaand verkeer

Dit betekent dat ook wandelaars en fietsers niet in het werkgebied kunnen komen. Per fase zijn alle fiets- en voetgangersbruggen afgesloten. Voor automobilisten is er een omleiding via de Grotenhuysweg.

Meer informatie

Omwonenden ontvangen een brief met meer informatie. Ook worden zij door de aannemer verder geïnformeerd over de planning van de werkzaamheden. Bij vragen kunt u bellen met omgevingsmanager Paula de Groot via 0299 452 452 of e-mailen.

Afbeelding
Kaartje met de twee fases daarin aangegeven