De binnenstad van Purmerend in kerstsferen

Op zaterdag 16 december wordt de binnenstad van Purmerend omgetoverd tot een gezellige, winterse kerstmarkt. Naast de Makersmarkt die door Bureau Toerisme Laag Holland wordt georganiseerd op de Kaasmarkt, staan verschillende winkeliers uit Purmerend met een kraam in de stad en is er door de hele stad iets te beleven.

Laag Hollandse Makersmarkt wintereditie

Op de Kaasmarkt vindt de wintereditie van de Laag Hollandse Makersmarkt plaats met de lekkerste en mooiste producten uit de regio. Net zoals vroeger wordt de Kaasmarkt omgetoverd tot een bruisend marktplein met de lekkerste en mooiste producten uit de regio. Van 10.00 tot 17.00 uur presenteren 26 lokale makers hun mooiste producten. Van verse groenten uit de Beemster en vegan cookies tot handgemaakte sieraden en bloemen. Ambacht en lokale ingrediënten komen hier samen.

Kerstmarkt- en activiteiten in de binnenstad

Naast de Laag Hollandse Makersmarkt hebben verschillende winkeliers uit de binnenstad een kraam in de stad. Ook is er muziek op 3 plekken in de stad en bezoekers kunnen op de foto met een kerstman en kerstengel.

Eggert winkelcentrum

Geniet van de mooie aankleding van het Eggert winkelcentrum, maak een selfie in 1 van de mooie kerstelementen en geniet van het optreden van een kerstkoor. Leuke foto gemaakt? Deel deze dan op social media met de hashtag #stadjetussendepolders.

Sfeerverlichting en speurtocht

Vanaf 7 december is de binnenstad voorzien van nieuwe sfeerverlichting. Naast de gebruikelijke lichtjes in de (kerst)bomen zijn er dit jaar ook diverse, verlichte objecten. Zo is er bijvoorbeeld op de Kaasmarkt een grote kerstbal van 5 meter doorsnede met daarin een bankje en komt er in de Schoolsteeg een notenkraker van lichtjes op een podium te staan. Alle toegangsstraten krijgen vanaf 8 december bogen met de verlichte tekst ‘welkom in het stadje’ en ook komt er nog een grote lichtbol ter hoogte van de Multivlaai. Van 7 tot en met 31 december is er een lichtjesspeurtocht voor kinderen. De eerste 500 kinderen die meedoen, kunnen met een ingevuld formulier een gratis kop warme chocolademelk halen bij Multivlaai. Het formulier is vanaf 7 december te vinden op de website van Bureau Toerisme Laag Holland.