MeerDoen-regelingen 2023

Gemeente Purmerend sluit aan bij Nationale Schuldhulproute

Heeft u de MeerDoen-regelingen voor 2023 al aangevraagd? Zo niet, dan kan dat nog tot 1 januari 2024.

Ieder huishouden maakt wel eens extra kosten en iedereen wil wel eens deelnemen aan speciale activiteiten. Wanneer u een laag inkomen heeft is het moeilijk om dit te betalen. Met de MeerDoen-regelingen ondersteunt de gemeente inwoners met een laag inkomen. De regelingen zijn bedoeld voor inwoners van de gemeente Purmerend met een laag inkomen en die een gering vermogen hebben.

De aanvraagformulieren en het informatieboekje over de MeerDoen-regelingen zijn aan het begin van het jaar verstuurd met de post. Deze informatie is verstuurd naar de mensen die al eerder gebruik hebben gemaakt van de MeerDoen-regelingen. Aanvragen kan tot en met 31 december 2023.

Collectieve zorgverzekering via de gemeente

In sommige gevallen betaalt de gemeente ook mee aan uw premie voor de zorgverzekering.

Waar moet u aan voldoen?

  • U bent 18 jaar of ouder
  • U heeft een laag inkomen
  • U heeft weinig vermogen
  • U heeft geen schulden bij uw zorgverzekeraar
  • U bent verzekerd bij Zilveren Kruis of UnivĂ©

Meer weten of geen formulier ontvangen?

Wilt u meer weten over deze regelingen, of heeft u geen formulier ontvangen? Kijk dan op purmerend.nl/meerdoen. Hier kunt u ook zien of u in aanmerking komt. U kunt contact opnemen met Team MeerDoen van de gemeente Purmerend. Zij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op telefoonnummer 0299 452 452, of stuur een mail naar meerdoen@purmerend.nl.