Vooruitblik aankleding buitenruimte in de binnenstad

De binnenstad is opgedeeld in verschillende sfeergebieden met ieder een eigen uitstraling en winkelaanbod. Het afgelopen jaar is door Brams Natuur en vele betrokkenen hard gewerkt aan plannen voor het aankleden en vergroenen van de eerste twee sfeergebieden van de Binnenstad. Hieronder vallen de Dubbele Buurt, Breedstraat, Peperstraat, Kaasmarkt en Padjedijk. Het wachten wordt beloond, want de komende tijd beginnen we met de uitvoering van de plannen.

Brams Natuur is vorige week gestart met het vergroenen van de eerste gevel aan de Dubbele Buurt 17 en 19. Deze week zijn er 6 grote plantenbakken in de Dubbele Buurt en Breedstraat geplaatst en rond 11 maart worden er ook bakken en banken rondom de Sint Nicolaaskerk geplaatst. In april start Brams Natuur met het aanleggen van de Geveltuinen in de Peperstraat, Dubbele Buurt en Breedstraat en midden april wordt er gestart met het plaatsen van een 'groene zone' in de Willem Eggertstraat. Tenslotte gaat Brams Natuur groen boven de winkelstraat Padjedijk aanbrengen. Op dit moment zijn we nog aan het kijken wat wel en niet mogelijk is aan de gevels en voeren we hierover nog gesprekken met pandeigenaren.

Programma Binnenstad

We zien in de toekomst een sfeervol, gastvrij en levendig centrum met verschillende functies voor ons: winkelen, horeca, overnachten, evenementen, cultuur, ondernemen, wonen en leren. Dit alles in lijn met elkaar. Daarbij streven we niet alleen naar een functionele binnenstad, maar vooral een binnenstad waar je graag wil verblijven en waar voldoende voorzieningen zijn voor onze inwoners, mensen uit de omgeving en voor bezoekers van verder weg. Daarom werken we met elkaar aan programma Binnenstad.