Programma Binnenstad Purmerend

De huidige binnenstad van Purmerend heeft veel te bieden. De stad heeft een prachtige historische binnenstad, waar zowel vroeger als nu veel handel werd en wordt gedreven. Het is een unieke, uitdagende plek waar je heerlijk kan ondernemen, beleven, wonen en werken. Iets waar de inwoners, bezoekers en ondernemers trots op zijn, en dat willen wij graag zo houden. Daarom werken we met elkaar aan programma Binnenstad. We maakten hiervoor een korte inspiratiefilm over het programma Binnenstad.

Bidbook moet nieuwe ondernemers naar het stadje trekken

Op zaterdag 16 december 2023 werd het bidbook van de binnenstad van Purmerend officieel gelanceerd. Een bidbook laat op een aantrekkelijke manier zien wat de binnenstad van Purmerend te bieden heeft en is een uitnodiging aan ondernemers om zich in Purmerend te vestigen. Want onze binnenstad heeft al veel te bieden, maar het kan altijd beter. De digitale versie van het bidbook is te vinden op inhetstadje.nl of via de button aan de rechterkant.

Wat gebeurt er nu?

Het afgelopen jaar heeft iedereen die dat wilde meegedacht over de toekomst van onze binnenstad. Met deze idee├źn en wensen zijn we, samen met adviesbureau DTNP, aan de slag gegaan. We hebben een visie voor de binnenstad geschreven en een concreet uitvoeringsplan waarin staat welke projecten we de komende jaren willen gaan uitvoeren. Op 22 december 2022 heeft de raad de visie op de binnenstad en het uitvoeringsprogramma definitief vastgesteld. Dit betekent dat we nu aan de slag kunnen met de uitvoering.

Laatste nieuws

Schittert u binnenkort in het stadje tussen de polders?
Start sloopwerkzaamheden Nieuwstraat 107 en Plantsoenstraat 36 en 42
Stappen voor de toekomst van de Schapenmarkt