Wethouders bezoeken repetities voor eindmusicals groep 8

Wethouder Natalie Saaf en Pascal Verkroost bezoeken de repetities voor de eindmusical groep 8.

Ook dit jaar bieden gemeente Purmerend, Theater de Purmaryn, Poppodium P3 en NKT Theaterschool een mooi podium en ondersteuning bij het voorbereiden van de eindmusical van groep 8. Dit jaar doen er 23 groepen met in totaal meer dan 600 leerlingen mee aan het initiatief.

Basisscholen uit Purmerend en Beemster konden zich inschrijven om hun achtstegroepers op de podia van Theater de Purmaryn of P3 op te laten treden en familie en vrienden te laten genieten van hun eindmusicals. Vandaag hebben de basisscholen de Delta, het Baken, Trifolium en Willem Eggert musicalondersteuning van docenten van NKT Theaterschool gehad. Wethouder Natalie Saaf en Pascal Verkroost zijn langs geweest om de kinderen aan te moedigen.

Workshops

Optreden in een echt theater, voor een groot publiek kan best spannend zijn voor de leerlingen. Daarom biedt NKT Theaterschool deze musicalondersteuning. De leerlingen krijgen van docenten van het NKT drie workshops: zang, dans en spel.

Alle remmen los

De musical die dit jaar opgevoerd gaat worden heet ‘Alle remmen los’. In deze meeslepende afscheidsmusical maakt groep 8 een onvergetelijke reis. Met een supersonische bus reizen ze de hele wereld af, vol met kleurrijke karakters. De musicals worden opgevoerd in de periode van 10 tot 21 juli in Theater de Purmaryn, Poppodium P3 of op de basisscholen zelf.