Zane, Zayn en Zhenia benoemd tot Hackshield Cyber Agents

Op woensdag 7 juni heeft wethouder Mario Hegger 3 jongens gehuldigd tot Cyber Agents. Zij stonden in de top 3 beste gamers van het spel Hackshield. Hackschield is een game waarin kinderen tussen de 8 en 12 jaar leren over de gevaren van de digitale wereld. Op deze manier kunnen zij zichzelf én hun omgeving beschermen tegen online gevaren.

Er doen 135 gemeentes mee aan het initiatief. Gemeente Purmerend is afgelopen oktober begonnen met het project. De kinderen kunnen de game zelf of in de klas spelen. Basisscholen in Purmerend hebben een lespakket aangeboden gekregen, zodat zij de onderwerpen uit Hackshield verder in de klas kunnen bespreken. De kinderen worden in de game Cyber Agents genoemd. De 3 beste Agents van onze gemeente zijn Zayn, Zane en Zhenia. Zhenia heeft wel 22.880 punten gehaald en is benoemd tot Cyber Inspecteur. Op de dag van de huldiging zijn de Agents in een politieauto opgehaald en naar het politiebureau gebracht. Hier heeft wethouder Mario Hegger een toespraak gegeven en certificaten uitgedeeld. Digitaal wijkagent Jaap en handhaver jeugd Jesse hebben de jongens een rondleiding gegeven door het politiebureau. Het basisteam Purmerend heeft de Waardering Erkenning Politie (WEP) maandprijs gewonnen. Hierdoor was er dubbel feest en werden de Cyber Agents als afsluiter nog verwend met een stuk pizza.

Hackshield blijft op zoek naar nieuwe Cyber Agents die alles willen leren over hackers en veilig internetten! Zo zorgen zij ervoor dat zijzelf, maar ook hun vader, moeder, opa en oma veilig kunnen blijven internetten.
Meespelen kan via de website.