De Week van de Jonge Mantelzorger komt eraan

week van de jonge mantelzorger

Van 1 tot 7 juni is het de nationale Week van de Jonge Mantelzorger. Deze week staat in het teken van jongeren die een familielid, vriend, buur of kennis verzorgen of ondersteunen. Zij helpen bijvoorbeeld bij de fysieke zorg, het huishouden of het regelen van de zorg. Wat jonge mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend en ongelofelijk belangrijk. Daarom worden er tijdens deze week door het hele land diverse activiteiten georganiseerd om hen extra in het zonnetje zetten. Ook in Purmerend!

Gratis ijsje

WelzijnWonenPlus geeft in samenwerking met de gemeente Purmerend en Multi-ijs gratis ijsjes weg. Jonge mantelzorgers ontvangen een voucher waarmee zij een ijsje kunnen ophalen bij ijssalon Multi-ijs in Purmerend. Niet alleen ingeschreven mantelzorgers mogen een ijsje halen. Ook andere jongeren die voor iemand zorgen kunnen zich aanmelden of een voucher toegestuurd krijgen. Zelfs als u iemand kent in uw omgeving, kunt u hem of haar aanmelden. U kunt uzelf of iemand anders aanmelden via purmerend@welzijnwonenplus.nl

Spelen en BBQ’en in het Kinderparadijs

Op woensdag 7 juni organiseert WelzijnWonenPlus in samenwerking met Clup Welzijn en MEE Amstel en Zaan een evenement in het Kinderparadijs. Wethouder Harry Rotgans komt kijken bij de activiteiten. Voor jonge mantelzorgers tussen 4 en 24 jaar is er van alles te beleven. Zo kunnen zij bijvoorbeeld BBQ’en op zelfgemaakt vuur, spelletjes spelen, pannenkoeken bakken en marshmallows roosteren. Ook komt er een Facepaint Artist langs om kinderen die dat leuk vinden te schminken.

Hulp aan jonge mantelzorgers nog beter organiseren

Mantelzorgen doet u niet alleen. De gemeente en betrokken organisaties kunnen hulp bieden of advies geven over allerlei zaken. Heeft u bijvoorbeeld hulp nodig bij het invullen van formulieren of heeft u gewoon behoefte aan een luisterend oor, dan staan er mensen voor u klaar. Die hulp kan altijd beter. Daarom organiseert WelzijnWonenPlus en MEE Amstel en Zaan een informatieavond waarvoor ouders van jonge mantelzorgers, de mantelzorgers zelf en andere betrokkenen zijn uitgenodigd. Samen gaan zij kijken hoe zij de hulp nog beter kunnen organiseren. Ook gaan zij samen kijken hoe zij leuke activiteiten kunnen opzetten voor jonge mantelzorgers. Want de hulp die zij bieden verdient waardering.

Meer weten over mantelzorg of heeft u vragen? Ga naar purmerend.nl/mantelzorg en neem contact op.