Lunch voor inwoners binnenstad startsein voor meer ontmoetingen

Op zaterdag 16 december opende theater De Purmaryn haar deuren voor inwoners van de Purmerendse binnenstad. Elkaar ontmoeten - 1 van de pijlers van programma Binnenstad - was het doel van de middag. En dat laatste is in ieder geval gelukt, want er kwamen bijna 90 inwoners op af.

De gemeente vindt het belangrijk om inwoners te betrekken bij de ontwikkelingen in de stad en merkt dat zij zelf ook zoeken naar manieren om elkaar meer op te zoeken. Met behulp van activiteitenkaartjes konden bewoners met elkaar in gesprek over waar behoefte aan is en hoe ze hier in de toekomst vorm aan kunnen geven.

Warm welkom

Ceyda Bergman-Yildiz, de nieuwe wijkmanager van de binnenstad, heette iedereen van harte welkom en stelde zichzelf voor aan de groep. Vervolgens nam burgemeester Ellen van Selm het woord om iedereen welkom te heten en te bedanken dat ze de moeite hadden genomen bij de lunch aanwezig te zijn. Burgemeester van Selm: ‘De lunch was erg gezellig en werd enorm gewaardeerd door de inwoners. Een vrolijke bijeenkomst met mooi geklede binnenstadbewoners die elkaar veel te vertellen hadden. De lunch was daarbij overheerlijk. De bijeenkomst bewees daarmee hoe belangrijk het is om ontmoetingen te stimuleren en dat inwoners met elkaar de binnenstad leefbaar en gezellig maken.’

Ontmoeten

Het doel van deze bijeenkomst was om ontmoeting tussen de inwoners van de binnenstad aan te moedigen. In welke vorm dat in de toekomst precies zal zijn, dat is aan de inwoners zelf. Om ze op weg te helpen, lagen er kaartjes met activiteiten op tafel. Na afloop konden bewoners hun initiatieven en ideeën achterlaten. Al deze input wordt nu gebundeld. De volgende stap is om te kijken waar behoefte aan is vanuit de bewoners en hoe we elkaar hierin kunnen ondersteunen.

Programma Binnenstad

Met elkaar werken we aan een binnenstad die veel te bieden heeft. We zien in de toekomst een sfeervol, gastvrij en levendig centrum met verschillende functies voor ons: winkelen, horeca, overnachten, evenementen, cultuur, ondernemen, wonen en leren. Dit alles in lijn met elkaar. Programma Binnenstad is uitgebouwd uit een visie - een plan voor de toekomst - en een uitvoeringsprogramma met concrete acties en projecten voor de komende 5 jaar. Deze plannen zijn in samenwerking met ondernemers, inwoners, bezoekers, vastgoedeigenaren, culturele en maatschappelijke instellingen tot stand gekomen. Ga voor meer informatie over het programma naar purmerend.nl/binnenstad