Vestigingslocaties

Gemeente Purmerend biedt ondernemers verschillende vestigingslocaties, ieder met een eigen karakter.

Bedrijventerreinen

Onze bedrijventerreinen zijn uitstekend bereikbaar, dichtbij Amsterdam, slechts een halfuur rijden van luchthaven Schiphol en op korte afstand van de A7 en de A8. Op de bedrijventerreinen werken ongeveer 6500 mensen.

Baanstee Noord

Regionaal bedrijventerrein met volop aandacht voor duurzaam en circulair ondernemen. Baanstee Noord biedt (grotere) nieuwbouwkavels op maat en persoonlijke ondersteuning aan nieuw te vestigen en gevestigde bedrijven.

Baanstee Oost en West

De bedrijventerreinen Baanstee Oost en West grenzen aan elkaar en bieden ruim 460 bedrijven een vestigingsplaats: kantoren, grote en kleine ondernemingen en bedrijfsverzamelgebouwen.

De Koog

Bedrijventerrein De Koog biedt ruimte aan zo’n 200 ondernemingen en kantoren. U vindt hier en op Baanstee Noord, aan beide zijden van de N244, een duidelijke vertegenwoordiging van autobedrijven. De H20 Esports Campus is de grootste permanente esports evenementenlocatie in de Benelux. De campus bestaat uit circa 10.000 m2 esports gaming area, werkplekken en kantoren voor startups en bedrijven in gaming, esports en creative tech.

Insulinde en Bamestra

Insulinde en Bamestra zijn 2 bedrijventerreinen waar (inter)nationale, regionale en lokale bedrijven in verschillende branches zitten. Deze bedrijventerreinen liggen net buiten de dorpskern Middenbeemster. Op beide terreinen zijn ongeveer 50 bedrijven gevestigd.

Detailhandel en middenstand

De detailhandel en middenstand zijn voornamelijk gevestigd in en om het centrum van Purmerend.

Binnenstad Purmerend

Een prachtige historische binnenstad, waar zowel vroeger als nu veel handel werd en wordt gedreven. Een unieke, uitdagende plek waar u heerlijk kunt ondernemen, beleven, wonen en werken. De binnenstad van Purmerend kenmerkt zich door ruim 400 ondernemingen, winkels en horeca. Veel zelfstandige winkels (local hero’s) naast de landelijke ketens, het overdekte Eggert Winkelcentrum, het levendige horecaplein De Koemarkt en verspreid door de stad uiteenlopende kwalitatieve horeca, de gezellige Kaasmarkt met het Purmerends Museum, filmhuis en het theater en een druk bezochte weekmarkt op dinsdag. De binnenstad Purmerend is daarmee hét centrum van de regio ‘Laag Holland’.

Wagenweggebied

Het Wagenweggebied grenst direct aan de binnenstad van Purmerend en heeft met name (grootschalige) detailhandel en supermarkten.

Wijkwinkelcentra

Alle Purmerendse wijken hebben een wijkwinkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen. Ze zijn het hart van de buurt, de plek waar mensen elkaar ontmoeten en waar allerlei voorzieningen zijn. 4 winkelcentra hebben ook een wekelijkse warenmarkt.

Handige links