Parkeervergunning voor zorgverleners

U kunt een zorgverlenersvergunning aanvragen als u een van de volgende medische beroepen uitoefent: huisarts, verloskundige, kraamverzorger, medewerker thuiszorg of medewerker van een instelling voor ambulante geestelijke gezondheidszorg (crisishulpverlening).

Wat u moet weten

Aan kraamverzorgers, medewerkers thuiszorg en of medewerkers bij de crisishulpverlening wordt de vergunning uitsluitend op kenteken van het bedrijfsvoertuig en op naam van de organisatie verleend.

Waar parkeren

Met de vergunning kunt in alle parkeervergunninggebieden parkeren op betaald parkeerplaatsen en op een parkeerplaats voor parkeervergunninghouders.

Geldigheid van de vergunning

De vergunning wordt voor maximaal 1 kalenderjaar verleend. Als de vergunning geldig is tot en met 31 december dan krijgt u in het laatste kwartaal een herinnering voor verlenging.

Tijdelijk andere auto

Gebruikt u tijdelijk een andere auto dan die waarop uw vergunning is afgegeven, bijvoorbeeld door schade en/of reparatie? U kunt uw parkeervergunning laten aanpassen op het kenteken van deze tijdelijke auto. Stuur hiervoor een e-mail naar parkeren@Purmerend.nl met de volgende informatie:

  • uw naam waarop de vergunning is afgegeven
  • het kenteken van de tijdelijke auto en de duur van dit gebruik.

Na 4 weken wordt het oorspronkelijke kenteken weer in het parkeersysteem ingevoerd.

Contact

Vragen en meer informatie kunt u mailen naar parkeren@purmerend.nl. Vermeld in de e-mail uw naam en telefoonnummer.

U vraagt de vergunning aan in het digitale parkeerportaal met eHerkenning. Hoe u dit doet ziet u in het filmpje.

Vergunning aanvragen

  • U heeft een bedrijf in Purmerend en staat ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.
  • Een groot deel van uw klantenbestand is woonachtig in het parkeervergunninggebied.
  • U moet een registratie in het kader van de wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) of een certificering HKZ-keurmerk bij de aanvraag; meesturen.
  • Als u niet beschikt over genoemde registratie of certificering dan moet u aantonen dat de hulpverlener bij een professionele (thuis)zorg instelling werkt. Dit moet met een verklaring van de directie van die instelling worden, zoals blijkt uit een verklaring van de directie van die instelling.
  • Per kwartaal € 209,50
  • Per kalenderjaar € 755,60

De parkeervergunning is digitaal. Het kenteken staat opgeslagen in het digitaal parkeersysteem. Medewerkers van de gemeente scannen de kentekens van de auto’s. Zo stellen zij vast of een auto een vergunning heeft of niet.

U kunt met een voertuig langer dan 6 meter of hoger dan 2,4 meter alleen parkeren op industrieterrein de Koog en De Baanstee.