Energietoeslag

Huishoudens met een laag inkomen kunnen energietoeslag aanvragen. De energietoeslag over 2022 kunt u niet meer aanvragen. Voor 2023 is dat nog niet mogelijk.

Kan ik al energietoeslag aanvragen voor 2023

Het is nog niet mogelijk om de energietoeslag voor 2023 aan te vragen. De Rijksoverheid maakt hiervoor een nieuwe wet. In deze wet staat wie er recht hebben op de energietoeslag. Zodra er meer bekend is over de energietoeslag 2023 leest u dat op deze pagina.

Heeft u vragen of zorgen over uw energierekening?

Voor vragen over uw energierekening kunt u contact opnemen met uw energieleverancier. Heeft u vragen over uw rekening van Stadsverwarming Purmerend, kijk dan op de website van SVP. U kunt ook met hen bellen, 0900 9807 of een e-mail versturen naar info@svpbv.nl. Bijvoorbeeld als u vragen heeft over het bedrag van uw termijnnota.

Heeft u moeite met rondkomen en wilt u hulp?

Maakt u zich zorgen over geld? Heeft u schulden? Of kunt u niet op tijd uw rekeningen betalen? Bent u ondernemer of zzp-er en heeft u financiƫle zorgen? Gemeente Purmerend kan u hierbij helpen. Kijk voor alle ondersteuning op de pagina Werk, inkomen en schulden.

U kunt ook kijken op de website Geldfit.nl en de online test invullen. Voor ondernemers is een andere test ontwikkeld: Dan kunt u naar de websiteGeldfitzakelijk.nl. Op basis van de ingevulde gegevens krijgt u tips of bijvoorbeeld een doorverwijzing naar hulpverlening zoals: Thuisadministratie, Humanitas, SchuldHulpMaatje en het gemeentelijk team Schulddienstverlening.